Jigsaw - ima drugo najgore otvaranje franšize - Ali!

Saw 9 – započeli razgovori o pravljenju filma!

Jedna od najizdržljivijih horor franšiza posljednji godina bi se ponovno mogla vratiti i to uskoro, jer su navodno ‘razgovori’ o novom Saw 9 filmu, nastavku na prošlogodišnji Jigsaw, u tijeku. 

Horor filmovi su bili jedna od glavnih poslastica ljubiteljima filmova u 2017 godini, s velikim uspjesima filmova poput IT i Get Out. Iako je zaradio podjeljenije do negativnih ocjena, Jigsaw je također ostvario i sasvim solidan profit, pa se tako nastavak franšize čini vrlo realnom opcijom.

Jigsaw - ima drugo najgore otvaranje franšize - Ali!

Sada Bloody Disgusting donosi da je Saw 9 blizu početka razvoja. Navodno postoje ‘razgovori’ u Twisted Pictures kako bi to pretvorili u stvarnost. Osim toga, rečeno je da se redatelji filma Jigsaw neće vratiti za nastavak, a odlika tko će biti još nije donošena. Ono što gotovo sigurno možemo reći je, da ako do filma dođe, da ćemo u filmu vidjeti Tobin Bell (Jigsaw / John Kramer), s obzirom na to da je do sada glumio u svakom Saw filmu.

Moramo naglasiti da ovo nije službena potvrda i da ju studio tek treba potvrditi, ali čini se vrlo vjerojatnom, pogotovo kada pogledamo ove brojke u nastavku.

Iako Saw franšiza nikada nije bila ljubitelj kritičara, sa svakim filmom je dobivala sve lošije ocjene kritike, serijal je ipak uspio privući gledatelje i donositi solidnu zaradu kroz godine. Osim prvog Saw i Saw VI, svaki film je uspio zaraditi preko $20 milijuna na otvaranju – što je vrlo impresivno, kada znamo da su ti filmovi niskog budžeta. Ovaj posljednji, Jigsaw, je osvojio samo $16.3 milijuna, jedini film koji je zaradio manje je bio Saw VI, koji je zaradio $14.1 milijun u 2009 godini ($16.2 milijuna prebačeno u novce 2017 godine).

Ipak dobre vijesti dolaze u obliku konačne, svjetske zarade Jigsaw filma. Na budžet od samo $10 milijuna, film je zaradio, sasvim solidnih, $102,865,402. Kada vidimo te brojke, zaista ne čudi da su razgovori u tijeku.

Radujete li se novom nastavku ili mislite da bi Jigsaw trebao otići u ‘zasluženu’ mirovinu? Napišite nam u komentarima.

Similar Posts