Najveći problem sljedeće faze Marvel svemira bi mogli biti - premoćni negativci!

Najveći problem sljedeće faze Marvel svemira bi mogli biti – premoćni negativci!

MCU bi mogao iskoristiti Marvelovog najvećeg negativca za 5. fazu, ali to bi donijelo velike narativne i logističke probleme. Prethodne tri faze MCU-a izgrađene su prema posljednjoj borbi Avengersa s Thanosom Josha Brolina. Više od desetljeća i desetke zlikovaca kasnije, zaključak Infinity Sage uspio je dati zadovoljavajući zaključak od bilo čega što su ljubitelji stripova ikada prije vidjeli. Uspjeh Avengers: Infinity War i Avengers Endgame nagradio je strpljenje vjernih gledatelja, a Thanos se brzo pridružio panteonu ikonskih filmskih zlikovaca da to dokaže. Sad kad je Thanos poražen, za fazu 4 i dalje treba uvesti većeg, strašnijeg i moćnijeg negativca.

Disneyjevim stjecanjem Foxa, Marvelov je repertoar likova znatno proširen. Heroji i zlikovci povezani s X-Menima i Fantastic Four sada se mogu pridružiti MCU-u, a fanovi napokon imaju priliku vidjeti negativce poput Doctor Dooma, Magneta i Kang the Conquerora kako se bore s Doctor Strangeom i suradnicima. S novom generacijom junaka u Fazi 4 spremnim za njihov prvi nastup, sada je najveće pitanje tko će postati sljedeći glavni negativac franšize. Nagađanja se kreću od superzlikovskog tima poput Thunderboltsa do multiversalne prijetnje koju predvodi Nightmare. Ali ako Marvel želi biti siguran da će sljedeći negativac biti lik koji lako može pobijediti Thanosa, najlogičnija opcija bila bi predstaviti Galactusa.

Najveći problem sljedeće faze Marvel svemira bi mogli biti - premoćni negativci!

Galactus je entitet izvan materije, dobra i zla. Nastao u svemiru prije 616. godine (glavni Marvelov svemir), Galactus putuje prostranstvom svemira u potrazi za energijom koju upija trošeći čitave planete. “Prožderač svjetova” suočio se s brojnim junacima tijekom godina, a čak je za svoje vjesnike odabrao likove kao što su Silver Surfer i Thor. Trebali bi svi u MCU-u, uključujući Eternalse, da zaustave Galactusa. Borba takvog razmjera trenutno bi dovela do konačne bitke na razini Avengers Endgamea. Međutim, Galactusova ogromna veličina i snaga otežali bi razumijevanje bitke s toliko likova i VFX snimaka koji zasićuju zaslon.

Drugi bi problem bio koliko bi malo heroja mogao dobiti svaki heroj u borbi s njim. Bitka između jednog ogromnog antagonista protiv stotina manjih junaka osjećala bi se vrlo neuravnoteženo. Jedan od načina na koji bi Marvel mogao izbjeći ove probleme jest preuzimanjem kreativne slobode s Galactusovim izgledom, koji se uvijek mijenja ovisno o tome tko ga vidi. Mogao bi postati dovoljno malen kako bi bitku učinio uravnoteženijom i pružio bojnom polju malo veću šansu da ne bude izbrisan tijekom prvih nekoliko minuta borbene sekvence. Galactus je također mogao imati više od jednog vjesnika, baš kao što je Thanos imao svoj Black Order.

Budući da je Galactus toliko usko povezan s multiverzumom, zlikovci i junaci iz drugih stvarnosti mogli bi se pridružiti borbi, što se već čini u 5. fazi. Narativno, Galactus je prevelika prijetnja za najnovije MCU junake u 5. fazi. Sigurno je reći da nijedan drugi negativac nikada ne bi mogao doseći Galactusovu razinu moći ako je tako brzo poražen. Međutim, negativci poput Kanga, Doktora Dooma i multiverzalne Sinister Six mogli bi unaprijed postaviti Galactusa, tako da MCU može imati najvećeg mogućeg antagonista za njegov konačni zaključak.

Similar Posts