Avengers 4 - Sve što znamo o filmu

Avengers 4 – Sve što znamo o filmu

Avengers 4 dolazi sljedećeg ljeta i završava Fazu 3 Marvel Filmskog Svemira, a mi vam u ovom članku donosimo sve što znamo o tom nadolazećem superherojskom spektaklu. Ako niste gledali Infinity War pripazite, jer u članku ima nekih SPOJLERA!

Datum izlaska: 26. travanj 2019

Glume: Anthony Mackie, Chadwick Boseman, Chris Evans, Chris Hemsworth, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Evangeline Lilly, Jeremy Renner, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Paul Bettany, Paul Rudd, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Tom Holland

Redatelj: Anthony i Joe Russo

Scenarist: Christopher Markus i Stephen McFeely

AVENGERS 4 ENDGAME

Film je dobio svoj službeni naziv u svom prvom traileru i zvat će se baš onako kako su glasine i govorile (iako je jedan od braće Russo rekao da neće) Avengers ENDGAME.

Ovaj naziv sam po sebi otkriva neke stvari. I dok je Infinity War najavljivan kao ‘the end’  priče koja je počela prvim Avenger filmom, čini se kako će ovo biti pravi završetak, s preživjelim likovima koji pokušavaju stvoriti nekakvu budućnost – ili barem neki odgovor na Thanosa (Josh Brolin).

“Endgame” je inače vrlo popularan naziv u Marvel stripovima. U Marvelovoj povijesti korišten je nekoliko puta, značajno kao naziv X-Factor priče u kojoj se pojavljuje Apocalypse i kao naziv priče u Avengers #71. U toj priči Avengersi se nađu u 1941. godini, kako bi se našli u borbi s Captain America, Namor i Human Torch iz te ere – grupi poznatoj pod nazivom The Invaders.

Što bi bio dobar naziv za grupu koja će se pokušati suprotstaviti onome što je Thanos napravio. Uz to, mnogi vjeruju da će putovanje kroz vrijeme biti ključno u ovom filmu, više o tome niže u članku.

LIKOVI KOJI SE VRAĆAJU U AVENGERS 4

Avengers 4 - Sve što znamo o filmu

Kako se sada čini, izgleda da će se svi likovi iz Infinity War filma vratiti u nastavku; gotovo svi glavni likovi su viđeni na setu kako snimaju Avengers 4 i to ne samo ti koji su u Avengers 3. Slike sa seta pokazuju da će se i Nick Fury i Maria Hill napokon vratiti u nekom obliku. Pa čak će i mali likovi poput Happy Hogan biti u filmu. Ali možda i zanimljivije od poznatih lica će biti uključivanje nekih novih likova.

Kevin Feige, glavni i odgovorni u MCU, je izjavio da će heroji koji su imali manje vremena u Infinity War, u Avengers 4 imati najveću pažnju, a tu je posebno naglasio Captain America i Black Widow kao primjere.

AVENGERS 4 ĆE DODATI NEKE NOVE LIKOVE

Avengers 4 - Sve što znamo o filmu

Avengers 4 ne samo da će dodati neke likove koje su preskočili Infinity War, već će dodati neke potpuno nove likove u MCU. Osim Fury i Hill, The Wasp će se ‘vratiti’ za Avengers 4. Ona preskače Avengers 3, kako bi mogla imati svoj pravi debi u filmu Ant-Man & the Wasp, ali imat će malu ulogu u finalu Faze 3. Njoj će se također pridružiti njezini roditelji Hank i Janet Pym u Avengers 4.

Osim toga, Brie Larson će se pridružiti modernom vremenu MCU, kao Captain Marvel u Avengers 4, nakon njezinog debi filma dva mjeseca prije. A i mlađi heroj bi se mogao pridružiti film, s obzirom na to da se starija Cassie Lang (kćerka Scott Langa) pridružila Avengers 4. Zadirkujući u svom statusu heroja iz ‘Young Avengers.’

AVENGERS 4 ĆE DRASTIČNO PROMIJENITI NEKE LIKOVE

Avengers 4 - Sve što znamo o filmu

Kako se sve čini, Avengers 4 će nastaviti tamo gdje je Avengers: Infinity War stao – ali ne bez da neke likova drastično promjene. Nova udruživanja i razdvajanja su garantirana, kao i smrti nekih likova. Također vidimo i transformaciju Burkyjevog Winter Soldiera u nešto potpuno drugo.

Uz to, slike sa seta pokazuju transformaciju Hawkeye u Ronina, baš kao u stripovima – nakon što pretrpi veliki gubitak. Također očekujemo neke promjene s Visionom, koji je ostao bez svog ‘Mind Stone’.

U traileru smo imali priliku vidjeti da će Clint zaista zamijeniti luk i strijelu za mač. I dok će se to nekima možda činiti čudnim izborom oružja, Hawkeye je upravo to i učinio u stripovima prije početka Civil War priče i postao Ronin. Uz to, mogli bi zaključiti da se Clintova obitelj pretvorila u prašinu tijekom zloglasnog pucketanja prstima što ga je nagnalo na ovu promjenu.

CAPTAIN AMERICA ĆE NOSITI SVOJ POZNATI KOSTIM

Avengers 4 - Sve što znamo o filmu

Slike sa seta Avengers 4 su nam pokazale da će Chris Evans ponovno nositi svoj poznati kostim Captain America. Hoće li to biti samo u pogledima u prošlost ili ima neko veće značenje, još nije poznato.

U traileru smo ponovno mogli vidjeti Steve Rogersa (Chris Evans) bez brade, što samo po sebi možda i nije toliko važno, ali daje naslutiti da film neće nastaviti odmah po završetku Infinity War filma. Koliko je vremena prošlo ostaje vidjeti, ali Black Widow (Scarlett Johansson) je rekla da će trebati neko vrijeme kako bi se potvrdilo Thanosovo pucketanje i da je zaista uspio obrisati pola svemira. Samo za pretpostavku, recimo da je poslala Thora (Chris Hemsworth) i Rocketa (Bradley Cooper) u svemir kako bi istražili što se dogodilo.

TONY UPRAVLJA BENATAROM

Avengers 4 - Sve što znamo o filmu

Unatoč svojoj tuzi, Tony Stark (Robert Downey Jr.) upravlja Benatarom, brodom ostavljenim na Titan od Guardiansa. Nažalost, čini se kako on nema pojma kako ga upravljati s njime, niti kako koristiti FTL (putovanje brže od svijetlosti) mogućnosti, jer ga vidimo kako snima tužnu poruku za Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) o svojoj nadolazećoj propasti – Nema kisika. Nema hrane. Nema vode. Nema vremena. U svakom slučaju to što je pronašao način kako otići s Titana je sigurno dobar znak, jer Avengersima će trebati brod koji može voziti brže od svijetlosti kako bi došli do Thanosa.

Gdje je Nebula (Karen Gillan), jeli sa njime na brodu? Sumnjam jer teško da bi javljao Pepper o svojoj izolaciji ako nije na brodu sam. Također smo vidjeli Cap i Black Widow na nekom brodu, mogao bi biti quinjet ili Benatar, to za sada nije nešto što možemo sa sigurnošći potvrditi. Moguće je i da je Thor koristio Stormbringer Bifrost kako bi im doveo quinjet. Moguće je da će upravo on na taj način i spasiti Tonyja, osim ako ga Captain Marvel (Brie Larson) ne spasi prije.

SCOTT JE POBJEGAO IZ QUANTUM REALMA!

Avengers 4 - Sve što znamo o filmu

Cap i Black Widow dobiju neočekivani posjet u Avengers HQ – jedan i jedini Scott Lang (Paul Rudd)! Kada smo zadnji puta vidjeli Scotta on je istraživao Quantum Realm dok su Hank Pym (Michael Douglas), Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) i Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) svi pretvoreni u prašinu. Kako je izašao i koja je njegova uloga u Avengers Endgame filmu još nije poznato, ali dosta su glasne glasine da će njegovo zarobljeništvo u Quantum Realm igrati veliku ulogu u nadolazećem filmu.

Similar Posts