Najbolji filmovi 2018

Recenzija: Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

Pogledali smo novi Netflixov igrani, avanturistički, fantazija, drama film, Mowgli: Legend of the Jungle. Redatelj filma je Andy Serkis, a glasove su posudili Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett, Andy Serkis i Christian Bale. Našu recenziju filma Mowgli: Legend of the Jungle pročitajte u tekstu. 

 Mowgli: Legend of the Jungle
(2018) on IMDb

Žanr:

Avantura, drama

Redatelj:

Andy Serkis

Scenarist:

Rudyard Kipling, Callie Kloves

Glumci:

Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett, Andy Serkis, Christian Bale

Radnja ukratko:

Ljudsko dijete odgojeno od vukova, mora se boriti s opasnim tigrom imena Shere Khan, kao i svojim postankom.

Recenzija: Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

Mowgli: Legend of the Jungle je avanturistički fantazija film, redatelja Andy Serkis i scenaristkinje Callie Kloves, pravljen prema pričama okupljenim u All the Mowgli Stories od Rudyard Kipling. Zvijezde filma su Rohan Chand, Matthew Rhys i Freida Pinto, zajedno s glasovima i pokretima od Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris i Serkis. Film je prolazio kroz sve i svašta, te je prvo trebao izaći u 2016. godini od Warner Bros. Pictures, nakon toga je puno puta odgađan, da bi ga na kraju otkupio Netflix i pustio na svojoj streaming platformi 07. prosinca 2018. godine. 

Prije nego počnem pisati recenziju o ovom filmu, treba reći da je gotovo identičan ovakav film izašao 2016. godine, naziva The Jungle Book (2016), a izdao ga je Disney. Taj film iz 2016. godine je vizualno bio doveden do savršenstva, za što je i zasluženo dobio Oscara za najbolje vizualne efekte. 

Kako se ova verzija može uspoređivati s onom iz 2016? Pa zapravo je sve vrlo slično, čak i vizualno ništa ne zaostaje za Disney verzijom, razlika je u tome što je ova verzija nešto mračnija. Pri tome ne mislim da je neki R-rated ili nešto slično, ali nije za mlađe od 13 godina, dakle ne baš klasični obiteljski film. Također boje u ovom filmu su nekako mračnije, tmurnije, dok je Disneyjeva verzija očekivano svjetlija i veselija. 

Nema posebnih zamjerki na film, gotovo identična priča viđena prije negdje 2 godine ponovljena, a s obzirom na to da se obje rade po knjizi nema tu nekog ni mjesta za promjene i sve je to već puno puta viđeno i vrlo dobro poznato. 

Ono što je meni zapravo potpuno nejasno je zašto su se dva studija odlučila praviti gotovo identičan film u isto vrijeme?? Dok sam gledao ovaj film, cijelo vrijeme sam si mislio koliko je zapravo sličan onom drugom samo s malo promijenjenih boja i malo možda okrutniji i to je to. No dobro, Netflixu to treba za njihovu ponudu u streaming platformi, pa je donekle razumljivo. Ipak, meni se nešto više svidjela Disneyjeva verzija, te žive boje mi više idu uz ovaj tip filma i draža mi je ta nekako više obiteljska verzija ovog filma. 

Trailer filma Mowgli: Legend of the Jungle

Similar Posts