James Cameron otkriva nove detalje o njegovim nadolazećim 'Avatar' nastavcima

Avatar 2 završio snimanje, uskoro završava i Avatar 3

Prošlo je više od deset godina od kako se originalni Avatar pojavio u kinima, a sada je James Cameron potvrdio da je Avatar 2 završio snimanje uoči očekivanog izdanja 2022. godine.

Nadalje, Cameron je također potvrdio da je i Avatar 3 skoro završen sa snimanjem.

Kako je izvijestio CinemaBlend putem intervjua s Arnoldom Schwarzeneggerom tijekom Austrian World Summit 2020. godine, Cameron je obožavateljima pružio ažuriranje o statusu predstojećih filmova.

“Onoga dana kada isporučimo Avatar 2, tek ćemo početi raditi na završetku Avatara 3”, rekao je Cameron. “Dakle, gdje smo sada, ja sam na snimanju s Novog Zelanda. Snimamo ostatak live-action. Preostalo nam je još oko 10%. 100% smo gotovi na Avataru 2, i mi smo nekako 95% kompletni na Avataru 3.”

Nakon odgode snimanja početkom ove godine zbog pandemije koronavirusa (COVID-19), Cameron i njegov tim vratili su se na Novi Zeland, na isto mjesto gdje je i originalni Avatar snimljen, kako bi dovršili snimanje za Avatar 2 i Avatar 3.

Počeli su curiti detalji o priči Avatara 2 koja će se usredotočiti na Jakea Sullyja i njegovu novu obitelj dok istražuju nova područja Pandore. Producent Jon Landeau objasnio je da “Jake i Neytiri imaju obitelj u ovom filmu, prisiljeni su napustiti svoj dom, izaći i istražiti različite regije Pandore, uključujući provoditi prilično vremena na vodi, oko vode, u vodi.”

Već smo vidjeli neke od konceptnih umjetnosti koje prikazuju Pandorine prostrane vodene krajolike, kao i konceptnu umjetnosti za Crabsuit – veliku podmornicu nalik na rakove koja prikazuje jedno od mnogih novih vozila koja će se vidjeti u nadolazećim nastavcima Avatara.

Avatar 2 trenutno je predviđen za datum izlaska 16. prosinca 2022. godine, a očekuje se da će Avatar 3 stići dvije godine kasnije, 20. prosinca 2024. nakon što je Disney pomaknuo svoj raspored izlaska ranije ove godine.

Similar Posts