paul rudd filmovi

Paul Rudd filmovi – Top 10 najboljih

Paul Rudd filmovi uglavnom se mogu ubrojati u komedije, a ovaj glumac često je u ulozi likova koje je teško mrziti.

Paul Stephen Rudd rođen je 6. travnja 1969. godine u Passaicu, u SAD-u. Studirao je kazališnu umjetnost na Sveučilištu Kansas i na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti. Njegov debi na malim ekranima došao je 1991. godine i to u reklami za Super Nintendo. Dobio je zvijezdu na Hollywood Walk of Fameu u srpnju 2015. godine. Iako nema najprestižniju nagradu u svijetu filma, Oscar, filmovi Paula Rudda dobili su razne nagrade.

Paul Rudd filmovi – kratki uvod

Filmovi Paula Rudda su ono na čemu će biti naš fokus kada je ovaj popis u pitanju, ali spomenuti glumac se našao i u ogromnom broju serija, reklama te je posudio glas u mnogim animiranim ostvarenjima. Prema stranici IMDb, Ruddovo se ime nalazi povezano uz gotovo 130 naslova, što znači da ovaj popis najboljih filmova Paula Rudda nije bilo lako kreirati. Spomenimo i da ljubitelji filmova Paula Rudda često znaju reći u šali da on izgleda isto već dvadesetak godina i da ne stari. Potvrda njegovog mladolikog izgleda došla je 2021. kada ga je People proglasio najseksi muškarcem na svijetu.

Paul Rudd filmovi
Foto: Shutterstock

Nakon ovog kratkog uvoda, recimo koji su najbolji filmovi Paula Rudda!

Paul Rudd filmovi – najboljih 10

10. Our Idiot Brother (2011)

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Jesse Peretz 
Glumci: Paul Rudd, Elizabeth Banks, Zooey Deschanel 

Radnja ukratko: Popis filmova Paula Rudda započet ćemo ovim naslovom. Ned Rochlin (Paul Rudd) je ne pretjerano inteligentna osoba koja nema brige u životu. Svoju najveću pogrešku u  životu čini kada vrlo naivno policajcu pokuša prodati travu. Naravno, zbog tog čina završi u zatvoru, a kada izađe, nema posao niti krov nad glavom. Budući da ima tri sestre, Mirandu (Elizabeth Banks), Natalie (Zooey Deschanel) i Liz (Emily Mortimer), one će biti prve osobe kod kojih će potražiti pomoć. Njegov način i stil života nije se promijenio čak ni nakon boravka u zatvoru, a to je nešto što će njegovim sestrama uvelike poremetiti mirnu svakodnevicu. 

9. How Do You Know (2010)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj:  James L. Brooks 
Glumci: Reese Witherspoon, Paul Rudd, Owen Wilson 

Radnja ukratko: Lisa Jorgenson (Reese Witherspoon) je sjajna igračica softballa i on je najbitnija stvar u njezinom životu. Međutim, nakon što napuni 31 godinu, biva izbačena iz reprezentacije jer tamo smatraju kako je prestara. Nakon što se tako oslobodio velik dio njezine svakodnevice, započinje ljubavnu vezu s Mattyjem (Owen Wilson), šarmantnim ženskarošem koji profesionalno igra bejzbol. Unatoč tome, ona odlazi na spoj naslijepo s Georgeom (Paul Rudd), biznismenom optuženim za prijevaru s dionicama. Uhvaćena u romantičnom trokutu s dvojicom muškaraca, Lisa počinje razmišljati o značenju ljubavi. 

8. This is 40 (2012)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj:  Judd Apatow 
Glumci: Paul Rudd, Leslie Mann, Maude Apatow 

Radnja ukratko: Pete (Paul Rudd) je jedini muškarac u kućanstvu koje još čine njegova dugogodišnja žena Debbie (Leslie Mann) i dvije kćeri. Dok se bori kako bi zadržao svoju izdavačku kuću, on i Debbie dolaze do zaključka da im je brak postao i više nego dosadna rutina. Zato se odluče učiniti nešto po tom pitanju i uvesti neke drastične promjene. No, te promjene će biti jako teško iznenada uvesti u svoje i živote njihovih kćeri. 

7. All Is Bright (2013)

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Phil Morrison 
Glumci: Paul Giamatti, Paul Rudd, Sally Hawkins 

Radnja ukratko: Dennis (Paul Giamatti) je bivši zatvorenik koji je pušten na uvjetnu što znači da je trenutno bez prihoda i u očajnoj je potrazi za novcem. Ostavljen bez previše izbora, prihvati ponudu svog starog prijatelja Renea (Paul Rudd) koji prodaje Božićna drvca. Iako bi svakog trena vrlo rado odustao, Dennisa motivira ogromna želja da svojoj kćeri kupi klavir koji je oduvijek htjela imati. 

6. The Perks of Being a Wallflower (2012)

Žanr: Drama 
Redatelj: Stephen Chbosky 
Glumci: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Paul Rudd 

Radnja ukratko: Charlie (Logan Lerman) je sramežljivi tinejdžer bez prijatelja koji je tek krenuo u srednju školu. Dok mu nedostaje najbolji prijatelj koji je počinio samoubojstvo, Charlie također piše pisma imaginarnom prijatelju kojem govori o svojim osjećajima. Uz sve to, Charlie ima povijest mentalnih problema koji su ga sputavali u mladom životu.

Igrom slučaja, Charlie će se sprijateljiti s karizmatičnima Patrickom (Ezra Miller), koji je gay, i njegovom polusestrom Sam (Emma Watson) te oni postaju najbolji prijatelji. Charlie želi biti pisac, a postaje i omiljeni učenik svog profesora književnosti, gospodina Andersona (Pual Rudd) koji mu posuđuje knjige. Charlie će se zaljubiti u Sam, ali neće imati samopouzdanja to joj reći. Svakog će dana sve više otkrivati što je zapravo život i koja je njegova uloga u njemu, dok se istovremeno pokušava riješiti svojih osobnih poteškoća. 

5. I Love You, Man (2009)

Žanr: Komedija, romantični 
Redatelj: John Hamburg 
Glumci: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones 

Radnja ukratko: Peter Klaven (Paul Rudd) je nepopravljivi romantik koji je zaprosio svoju djevojku Zooey Rice (Rashida Jones) na što je ona pristala. Zaljubljeni par uzbuđeno počinje planirati svoje vjenčanje, ali jedan detalj ostaje nerazriješen: tko će biti Peterov kum? Peter je oduvijek bio čovjek koji se bolje snalazio u ženskom društvu i zato nema muških prijatelja. Iz tog razloga kreće u naizgled neuspješnu potragu za prijateljem koji će mu biti kum, a kada je već bio spreman odustati, upoznaje karizmatičnog i neobičnog Sydneyja (Jason Segel). 

4. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Žanr: Komedija 
Redatelj: Adam McKay 
Glumci: Will Ferrell, Christina Applegate, Steve Carell, Paul Rudd 

Radnja ukratko: Popularni televizijski voditelj u 1970-im godinama, Ron Burgundy (Will Ferrell), prima nadolazeću reporterku Veronicu Corningstone (Christina Applegate) u svoj svijet emitiranja vijesti u kojem dominiraju muškarci. Barem se tako činilo sve dok ova talentirana novinarka ne počne nadmašivati ​​Burgundyja u eteru. Ubrzo postaje ljubomoran, posvađa se s Veronikom, a kao rezultat svega toga napravi lapsus na televiziji uživo koji mu uništi karijeru. Međutim, kada izbije nesvakidašnja priča u zoološkom vrtu u San Diegu, Ron dobije priliku za iskupljenjem. 

3. Ant-Man (2015)

Žanr: Akcija, avantura, komedija 
Redatelj: Peyton Reed 
Glumci: Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll, Evangeline Lilly 

Radnja ukratko: Nakon što je prisiljen napustiti vlastitu tvrtku od strane bivšeg štićenika Darrena Crossa (Corey Stoll), dr. Hank Pym (Michael Douglas) regrutira Scotta Langa (Paul Rudd), snalažljivog lopova koji je upravo pušten iz zatvora. Langu Pym pomaže da postane Ant-Man, čocjek koji je naoružan odijelom koje mu omogućuje da se smanji, posjeduje nadljudsku snagu i kontrolira vojsku mrava. Minijaturni heroj mora upotrijebiti svoje nove vještine kako bi spriječio Crossa, također poznatog kao Yellowjacket, da usavrši istu tehnologiju i upotrijebi je kao oružje za zlo. 

2. Role Models (2008)

Žanr: Komedija 
Redatelj: David Wain 
Glumci: Paul Rudd, Seann William Scott, Elizabeth Banks 

Radnja ukratko: Danny (Paul Rudd) i Wheeler (Seann William Scott) slupaju službeno vozilo te pritom naprave štetu zbog koje bi inače završili 30 dana u zatvoru. Međutim, umjesto toga, za kaznu će morati biti mentori dvojici mladića kojima je mentorstvo potrebno. Malo je reći da su djeca koja su im dodijeljena osebujna i neobična, što će Dannyju i Wheeleru dodatno otežati njihovo odsluživanje kazne. No, kako vrijeme bude prolazilo, sve će se više početi razvijati pravo prijateljstvo između ovih mentora i njihovih štićenika. 

1. Dinner For Schmucks (2010)

Žanr: Komedija 
Redatelj: Jay Roach 
Glumci: Paul Rudd, Steve Carrel, Stephanie Szostak 

Radnja ukratko: Kao najbolji s popisa filmova Paula Rudda, našla se ova urnebesna komedija. Tim (Paul Rudd) silno želi napredovati na svom poslu, a za time mu se ukaže i prilika. Istovremeno je nekoliko puta zaprosio svoju djevojku Julie (Stephanie Szostak), ali još uvijek nije dobio potvrdni odgovor. Vjeruje kako bi mu promaknuće pomoglo u tome, ali ubrzo saznaje da kako bi ga osigurao, mora sudjelovati na večeri koju organizira njegov šef. Međutim, to nije bilo kakva večera, već ona na kojoj svatko od zaposlenika tvrtke sa sobom mora povesti najvećeg idiota kojeg zna. Onaj tko dovede najvećeg idiota bit će proglašen pobjednikom. Timu se posreći kada svojim autom slučajno udari Barryja (Steve Carrel), idealnog kandidata za povesti na večeru. 

Similar Posts