Donosimo vam 15 najboljih filmova američke glumice Scarlett Johansson. Napišite nam koji su vam najbolji njezini filmovi u komentarima i ne zaboraviti glasati u anketi.

Scarlett Johansson (New York, 22. studenog. 1984.), američka filmska glumica.

Otac joj je danskog podrijetla, a majka Melanie Sloan iz židovske obitelji iz Bronxa. Počela je glumiti još kao dijete, isprva u kazalištima New Yorka a od 1994. godine i u filmu. Glumeći u filmu Šaptač konjima stekla je svjetsku slavu koju je kasnijim ulogama u filmovima Izgubljeni u prijevodu i Završni udarac samo potvrdila. Nakon snimanja filma Završni udarac redatelj Woody Allen proglasio ju je svojom novom muzom.

U nastavku pogledajte nama najbolje filmove Scarlett Johansson i glasajte za vama najdraže na kraju članka.

15. Chef (2014)

Chef (2014)

Žanr: Avantura, komedija, drama

Redatelj: Jon Favreau

Glumci: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Carl Casper je glavni kuhar u uglednom restoranu u Los Angelesu. Jednoga dana iznenada odluči dati otkaz jer u svojoj kuharskoj kreativnosti ne želi popustiti nametljivom vlasniku restorana i trenutno se nađe u situaciji – što dalje?

14. The Island (2005)

The Island (2005)

Žanr: Akcija, avantura, misterija

Redatelj: Michael Bay

Glumci: Scarlett Johansson, Ewan McGregor, Djimon Hounsou

Radnja ukratko: Čovjek koji živi u futurističkoj sterilnoj koloniji počinje propitivati ​​njegovo ograničeno postojanje kada mu je prijatelj odabran da ide na otok, posljednje neokrnjeno mjesto na zemlji.

13. Girl with a Pearl Earring (2003)

Žanr: Biografija, drama, romantika

Redatelj: Peter Webber

Glumci: Scarlett Johansson, Colin Firth, Tom Wilkinson

Radnja ukratko: Mlada seljačka sluškinja koja radi u kući slikara Johannesa Vermeera postaje njegov talentirani asistent i model za jedno od njegovih najpoznatijih djela.

12. The Horse Whisperer (1998)

The Horse Whisperer (1998)

Žanr: Drama, romantika, western

Redatelj: Robert Redford

Glumci: Robert Redford, Kristin Scott Thomas, Sam Neill, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Robert Redford u ulozi princa, koji ovaj puta ne jaše konja već priča, tj. šapuće s njim, i tako spašava mladu djevojčicu, njenu majku i samog konja u nevolji.

11. We Bought a Zoo (2011)

We Bought a Zoo (2011)

Žanr: Komedija, drama, obiteljski

Redatelj: Cameron Crowe

Glumci: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church

Radnja ukratko: Čudesna istinita priča o samohranom ocu koji se sa svoje dvoje djece preseli na vrlo neobično mjesto: zoološki vrt. Unatoč brojnim nevoljama, obitelj pokuša vratiti zapuštenom zoološkom vrtu prijašnji sjaj i slavu.