'Scream 5' završio snimanje

‘Scream 5’ završio snimanje

Horor žanr je jedinstven, jer ikonske franšize nikada nisu istinski mrtve. Raznolike omiljene franšize nedavno su se vratile u kina poput Halloween i Child’s Play, a taj se trend nastavio i sa Scream 5. Režirali su redatelji Ready or Not, Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett. Dugo očekivani slasher nastavak ujedinit će izvorni trio junaka s glumačkom ekipom novopridošlica. Glavno snimanje projekta već je završeno, a za proslavu izvršni producent Kevin Williamson podijelio je fotografije sa seta, istovremeno otkrivajući i službeni naslov filma.

Kevin Williamson radio je s legendom horora Wesom Cravenom prilikom pisanja originalnog filma Vrisak, a nastavio je s tri nastavka. Služi kao izvršni producent na predstojećem petom filmu, za koji je objavljeno da je jednostavno nazvan Scream. Williamson je na društvenim mrežama proslavio završavanje glavnog snimanja, potvrdivši naslov filma, pa čak i pokazujući postavljenu fotografiju s Neve Campbell i Courteney Cox. Pogledajte u nastavku.

Prilično uzbudljive stvari, ha? Odjednom se peti film Scream osjeća sve stvarnijim, jer je glavna fotografija službeno gotova. Ovo će nesumnjivo razveseliti generacije obožavatelja vani, koji jedva čekaju vidjeti Ghostfaceovo sljedeće divljanje gradom. I umjesto da bude naslov Scream 5 ili 5Cream, naslov nadolazećeg slashera iznenađujuće je jednostavan. Jer, baš kao i nastavak za Halloween 2018., i film je naslovljen prema originalnom filmu.

Osim što je otkrio ovu vijest o Screamu, Kevin Williamson također je koristio Twitter kako bi podijelio prvi pogled na Neve Campbell i Courtney Cox na setu. Par glumica ponovno će ponoviti svoju ulogu Sidneyja Prescotta i Galea Weathersa, a obožavatelji se nadaju da će uspjeti preživjeti još jedan napad Ghostfacea. Fotografiju možete pogledati u nastavku.

'Scream 5' završio snimanje

Jel se to meni čini ili kuća u pozadini gore postavljene fotografije zaista izgleda poput Stuove kuće iz prvog Vriska? Samo će vrijeme pokazati kada njihov horor nastavak dođe 2022. godine, no prethodno je rečeno da redatelji Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett obožavaju filmove Wesa Cravena, posebno original iz 1996. Zapravo je to poštovanje prema Cravenovom djelu upravo ono što je uvjerilo Neve Campbell da ponovno glumi glavnu djevojku Sidney Prescott.

Službeni naslov petog filma Scream može zbuniti i povremene i žestoke ljubitelje franšize, ali zasigurno dokazuje koliko par novih redatelja voli originalni film. Iako se radnja filma drži u tajnosti, bit će zanimljivo vidjeti koji vizualni omaži linija dijaloga na kraju odaju poštovanje nasljeđu Wesa Cravena. Osobno, ja bih volio da film bude luda vožnja plot-twistova. Kao na primjer da Sidney bude ubojica.

Scream (kako je sada naslovljen) trenutno se očekuje u kinima 14. siječnja 2022. godine.

Druge je zanimalo i ovo...