10 Najboljih filmova Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix filmovi – Top 10 najboljih

Joaquin Phoenix (San Huan, Portoriko, 28. listopada 1974.), američki glumac, producent i aktivist. Za svoj rad kao glumac, Phoenix je dobio Grammy nagradu, Golden Globe Nagradu i tri nominacije za Oscara.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Joaquin Phoenixa.

Joaquin Phoenix filmovi – 10 najboljih

10. We Own the Night (2007)

We Own the Night (2007)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: James Gray
Glumci: Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Eva Mendes

Radnja ukratko: Bobby Green se ne želi baviti obiteljskim poslom. On je menadžer popularnog ruskog kulba El Caribe u New Yorku i odrekao se obiteljske policijske tradicije. Za Bobbyja je život zabava, disko glazba i zadimljene večeri koje provodi s prelijepom djevojkom Amadom. Godina je 1988. i posao drogom cvjeta u New Yorku. Kada više ne bude mogao izbjeći lošu navadu poslovanja svojih ruskih šefova, Bobby će se žestoko zamjeriti obitelji.

9. Two Lovers (2008)

Two Lovers (2008)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: James Gray
Glumci: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw

Radnja ukratko: Smješten u provincijski svijet Brighton Beacha u Brooklynu, film LJUBAVNICI klasična je romantična drama, u kojoj je Joaquin Phoenix sirovo i ranjivo odigrao Leonarda, karizmatičnog, ali uznemirenog mladića.

8. The Master (2012)

The Master (2012)

Žanr: Drama
Redatelj: Paul Thomas Anderson
Glumci: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams

Radnja ukratko: Film se bavi životom osnivača jednog tajnovitog kulta i već je izazvao brojne kontroverze zbog paralela sa scijentologijom, religijom koju slijede neke od najvećih zvijezda Hollywooda i o kojoj se izvan krugova sljedbenika malo zna.

7. You Were Never Really Here (2017)

Žanr: Drama, misterija, triler
Redatelj: Lynne Ramsay
Glumci: Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola

Radnja ukratko: Traumatizirani veteran, bez straha od nasilja, plaćen je za pronalaske izgubljenih djevojaka. Kada se posao otme kontroli, Joeove noćne more ga preuzimaju dok se zavjera otpetljava i vodi do njegovog posljednjeg puta ili njegovog buđenja.

6. Quills (2000)

Quills (2000)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Philip Kaufman
Glumci: Geoffrey Rush, Kate Winslet, Joaquin Phoenix

Radnja ukratko: Zatočen u umobolnici Chartenton, De Sade ima privilegirani tretman i dopušteno mu je pisati. No kad njegovu knjigu “Justine” prokrijumčare iz azila i objave u Parizu, mučitelj Royer-Collarda dolazi disciplinirati neposlušnog pisca.

5. Her (2013)

Her (2013)

Žanr: Drama, romantika, sci-fi
Redatelj: Spike Jonze
Glumci: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Radnjom smješten u bliskoj budućnosti u Los Angelesu, film prati Theodorea Twomblyja (Joaquin Phoenix), kompleksnog duhovnog čovjeka koji za život zarađuje pišući dirljiva, osobna pisma za druge ljude koji mu taj posao plaćaju. Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigrira novi napredni operativni sistem – koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija. Nakon što ga pokrene upozna „Samanthu“ (Scarlett Johansson), bistar ženski glas koji je ujedno pronicljiv, osjećajan i iznenađujuće humorističan. Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu.

4. Walk the Line (2005)

Walk the Line (2005)

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl
Redatelj: James Mangold
Glumci: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin

Radnja ukratko: Američki biografski film o legendarnom američkom country pjevaču Johnnyju Cashu.

3. Hotel Rwanda (2004)

Hotel Rwanda (2004)

Žanr: Biografija, drama, povijesni
Redatelj: Terry George
Glumci: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix

Radnja ukratko: Film prati jedan od najužasnijih događaja u nedavnoj povijesti, kada su ekstremisti Hutu iz Ruande započeli zastrašujući genocid masakriravši stotine tisuća Tutsija, dok je ostatak svijeta gledao i nije ništa poduzeo da to spriječi.

2. Gladiator (2000)

Gladiator (2000)

Žanr: Akcija, avantura, drama
RedateljRidley Scott
GlumciRussell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

Radnja ukratko: Film “o maču i sandalama” ovim se spektakularnim epskim filmom, koji je 2000. godine osvojio pet Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, hrabro i smiono vratio na filmska platna. Russell Crowe osvojio je nagradu za najboljeg glumca, glumeći Maximusa, nekoć slavnog rimskog generala kojega je ljubomorni i sadistički vladar Commodus (Joaquin Phoenix) učinio robom. Odlučan osvetiti brutalna ubojstva svoje obitelji koju su ubili Commodusovi ljudi, Maximus postaje najokrutniji i najslavniji gladijator u cijelome Rimu, što će dovesti do neizbježnog dvoboja s njegovim smrtnim neprijateljem.

1. Joker (2019)

Joker bi mogao Oboriti Rekord Listopada na Kino Blagajnama

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Todd Phillips
Glumci: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen

Radnja ukratko: Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) je klaun koji ima ambiciju postati uspješni komičar. Arthur Fleck je istovremeno i psihički bolestan te depresivan samotnjak koji živi s psihički bolesnom majkom (Frances Conroy) o kojoj se skrbi. Dok Arthur Fleck pokušava balansirati između stvarnosti i vlastitih maštarija i ambicija, film nam prikazuje moralni i društveni rasap Gothama, čiji je jedini spasitelj Thomas Wayne (Brett Cullen). Priča Arthura Flecka razvija se u kadru tog moralnog raspada, ali i u kadru stripovskog svijeta iz kojega potiče priča o najvećem zlikovcu svih vremena – Jokeru. Kako je Arthur Fleck, neuspjeli klaun i još manje uspjeli komičar postao najveći među najgorima?

Similar Posts