10 Najboljih filmova Todd Phillips

10 Najboljih filmova Todd Phillips

Donosimo vam 10 najboljih filmova američkog filmaša i glumca Todda Phillipsa. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi.

Todd Phillips (Todd Bunzl, rođen 1970/1971) je Američki filmaš i glumac. Najpoznatiji je po pisanju i režiji filmova Road Trip (2000), Old School (2003), Starsky & Hutch (2004), The Trigon Hangover (2009, 2011, i 2013), Due Date (2010) i Joker ( 2019). Za svoj rad na satiričnom komičnom filmu Borat (2006) Phillips je nominiran za nagradu Akademije za najbolji adaptirani scenarij.

Phillips se proširio i na ostala žanrovska djela režirajući biografski kriminalistički film War Dogs (2016) i psihološki triler film Joker (2019), čiji je posljednji dobio Zlatnog lava na 76. Venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu.

U nastavku vam donosimo 10 najboljih redateljskih filmova Todda Phillipsa.

10. The Hangover Part III (2013)

The Hangover Part III (2013)

Žanr: Komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms

Radnja ukratko: Kad nekoga od njihovih otme gnjevni gangster, Wolf Pack mora pronaći g. Chowa koji je pobjegao iz zatvora i u bijegu je.

9. School for Scoundrels (2006)

School for Scoundrels (2006)

Žanr: Komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Billy Bob Thornton, Jon Heder, Jacinda Barrett

Radnja ukratko: Mladi nesretan momak upisuje se na tečaj kako bi izgradio samopouzdanje za osvojiti djevojku svojih snova, što postaje komplicirano kad se ispostavi da njegov učitelj ima isti plan.

8. Starsky & Hutch (2004)

Starsky & Hutch (2004)

Žanr: Komedija, krimi

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Ben Stiller, Owen Wilson, Snoop Dogg

Radnja ukratko: Dvojica policajaca uhapsili su kriminalce u svom crveno-bijelom Ford Gran Torinu, uz pomoć policijskog doušnika koji se zove “Huggy Bear”.

7. The Hangover Part II (2011)

The Hangover Part II (2011)

Žanr: Komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms

Radnja ukratko: Dvije godine nakon momačke zabave u Las Vegasu, Phil, Stu, Alan i Doug doletjeli su na Tajland na Stuovo vjenčanje. Stuov plan za potisnutu svadbu prije vjenčanja, međutim, ide ozbiljno pogrešno.

6. Road Trip (2000)

Road Trip (2000)

Žanr: Avantura, komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Breckin Meyer, Seann William Scott, Amy Smart

Radnja ukratko: Četiri kolege s fakulteta krenuli su na put kako bi preuzeli neželjenu vrpcu koju su pogrešno poslali prijateljici.

5. War Dogs (2016)

war dogs

Žanr: Komedija, krimi, drama

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Jonah Hill, Miles Teller, Steve Lantz

Radnja ukratko: Temelji se na istinitoj priči o dvoje mladih ljudi o David Packouz i Efraim Diveroli, koji su osvojili ugovor od 300 milijuna dolara od Pentagona za naoružavanje američkih saveznika u Afganistanu.

4. Due Date (2010)

Žanr: Avantura, komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx

Radnja ukratko: Budući otac Peter prisiljen je putovati s Ethanom kako bi mogao prisustvovati rođenju svog djeteta. To će putovanje biti jedno od najstrašnijih i najbolnijih iskustava u njegovu životu.

3. Old School (2003)

Old School (2003)

Žanr: Komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Luke Wilson, Vince Vaughn, Will Ferrell

Radnja ukratko: Tri prijatelja pokušavaju ponovno napuniti svoje dane slave otvaranjem bratstva u blizini.

2. The Hangover (2009)

10 Najboljih filmova Todd Phillips

Žanr: Komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glume: Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha

Radnja ukratko: Tri prijatelja bude se nakon momačke zabave u Las Vegasu, bez sjećanja na prethodnu noć, a mladoženja je nestao. Oni traže svog prijatelja po gradu prije nego vjenčanje počne.

1. Joker (2019)

Joker bi mogao Oboriti Rekord Listopada na Kino Blagajnama

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen

Radnja ukratko: Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) je klaun koji ima ambiciju postati uspješni komičar. Arthur Fleck je istovremeno i psihički bolestan te depresivan samotnjak koji živi s psihički bolesnom majkom (Frances Conroy) o kojoj se skrbi. Dok Arthur Fleck pokušava balansirati između stvarnosti i vlastitih maštarija i ambicija, film nam prikazuje moralni i društveni rasap Gothama, čiji je jedini spasitelj Thomas Wayne (Brett Cullen). Priča Arthura Flecka razvija se u kadru tog moralnog raspada, ali i u kadru stripovskog svijeta iz kojega potiče priča o najvećem zlikovcu svih vremena – Jokeru. Kako je Arthur Fleck, neuspjeli klaun i još manje uspjeli komičar postao najveći među najgorima?

Similar Posts