Recenzija: You Were Never Really Here (2017)

Pogledali smo novi drama, misterija, triler film s Joaquin Phoenix u glavnoj ulozi, You Were Never Really Here.

Žanr filma:

Drama, misterija, triler

Redatelj:

Lynne Ramsay

Scenarist:

Jonathan Ames, Lynne Ramsay

Glumci:

Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola

Radnja ukratko:

Traumatizirani veteran, bez straha od nasilja, plaćen je za pronalaske izgubljenih djevojaka. Kada se posao otme kontroli, Joeove noćne more ga preuzimaju dok se zavjera otpetljava i vodi do njegovog posljednjeg puta ili njegovog buđenja.

Recenzija: You Were Never Really Here (2017)

You Were Never Really Here je nadolazeći triler film, redatelja i scenarista Lynne Ramsay, prema knjizi istog imena Jonathan Ames. Zvijezde filma su Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alex Manette, John Doman i Judith Roberts. Film je pravljen za Amazon Studios.

Interesantan film, koji me užasno podsjeća na ne stripovsku verziju filma Sin City. Toliko je pričom sličan jednoj od priča iz Sin City filma da je to nevjerojatno.

Osim što sliči pričom, sliči i nekim brutalnim akcijskim scenama, pokretima, te glavnim likom koji gotovo kao da je ispao iz strip filma. Lik Joe (Joaquin Phoenix) je kombinacija Marv (Mickey Rourke) i Hartigan (Bruce Willis), vrlo poremećena osoba, koja će dati svoj zadnji dah kako bi spasio mladu djevojku Nina Votto (Ekaterina Samsonov), a možda u tom činu i sebe.

Akcijske scene u filmu su nešto potpuno drugačije. Još se nisam odlučio dali mi se sviđaju ili ne. Sam čin akcije, je većinom preskočen, pomislili bi zbog brutalnosti, ali ne, to nije razlog, jer brutalnosti i te kako ima, jednostavno je tako, drugačije pravljeno. Svidjelo se nekome ili ne, sigurno je da je drugačije.

Glavni problem filma po meni je što je film previše razvučen. Još je ta izjava gora ako znamo da film traje 90 minuta. U prvi tren se činilo da žele dobro razviti njegovu pozadinsku priču, ali ne, to nije bilo to. Čak bi rekao da mi je to možda i najgori dio filma, jer kao da su je započeli, ali baš ništa nisu objasnili. S druge strane, u tim trenucima, možda i ne toliko bitnim za film, film izgleda vrlo dobro, scene su fantastično snimljene.

U nekim trenucima film pretjeruje, te nam daje neke potpuno ne potrebne scene, iako želi pokazati tog poremećenog čovjeka, jednostavno mi neke stvari, zbog tog pretjerivanja, nisu izgledale tako uvjerljivo.

Joaquin Phoenix, koji je praktički i jedini glumac u filmu, je kao i obično, fantastično odglumio. Njegov lik mi nije baš do kraja dobro smišljen, ali Phoenixova pojava je vrhunska. U nekim trenucima glumi proračunatog plaćenika, dok već u drugima glumi dječaka zarobljenog u tijelu odraslog čovjeka.

Tko ne bježi od nasilja, svakako bi trebao pogledati ovaj film. Nekim će se vjerojatno svidjeti i više nego meni, dok drugima malo manje, ali sumnjam da će baš nekoga jako razočarati.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts