Netflix naručio TV seriju od scenarista 'Dark Knight Returns' Frank Millera! - Svijet filma

Netflix naručio TV seriju od scenarista ‘Dark Knight Returns’ Frank Millera!

Netflix radi s poznatim piscem stripova, a i filmova, Frank Miller (Sin City, The Dark Knight Returns) na novoj TV seriji imena Cursed.
Prema Deadline, Netflix je naručio 10 epizoda serije Cursed, od Miller i scenarista/producenta Tom Wheeler (Puss in Boots). Serija će se odvijati unutar legende o Kralju Arturu i pratit će poznati lik, ‘Lady of the lake’.

Cursed će biti pravljen prema Miller i Wheeler nadolazećim grafičkim novelama istog imena. Ovaj dvojac navodno radi na oba projekta istovremeno.

Deadline donosi da je Cursed “ponovno ispričana priča o Arturu, pričana iz pogleda Nimue, tinejdžerske heroine s misterioznim darom i kojoj je predodređeno da postane snažna (i tragična) Lady of the Lake. Nakon smrti njezine majke ona pronađe neočekivanog partnera u Arturu, mladom plaćeniku, u potrazi za Merlinom i isporukom drevnog mača. Tijekom svog putovanja, Nimue će postati simbol hrabrosti i pobune protiv strašnih crvenih paladina i njihovog saveznika Kralja Uther.”

TV verzija ove priče bit će kreirana od strane Miller i Wheeler koji će biti izvršni producenti. Knjigu će napisati Wheeler, dok će Miller ilustrirati. Očekuje se da će knjiga biti objavljena u jesen 2019 godine od Simon & Schuster.

Uvijek sam bio oduševljen mitološkom Arthurovom pričom – i osobito Nimueom “, rekao je Miller u priopćenju kada je knjiga najavljena.” Može se tumačiti na brojne načine – od ugodne dječje priče, kao Mač u Kamenu, do zastrašujućeg tumačenje kao što je Excalibur.

Wheeler je dodao: “Počašćen sam i ponizan da radim sa živom legendom Frank Miller na Cursed. Ne mogu se sjetiti pisca-umjetnika koji je imao veći utjecaj na moj rast kao pripovjedača.”

Similar Posts