Netflix naručio TV seriju od scenarista 'Dark Knight Returns' Frank Millera! - Svijet filma

Netflix naručio TV seriju od scenarista ‘Dark Knight Returns’ Frank Millera!

Netflix radi s poznatim piscem stripova, a i filmova, Frank Miller (Sin City, The Dark Knight Returns) na novoj TV seriji imena Cursed.
Prema Deadline, Netflix je naručio 10 epizoda serije Cursed, od Miller i scenarista/producenta Tom Wheeler (Puss in Boots). Serija će se odvijati unutar legende o Kralju Arturu i pratit će poznati lik, ‘Lady of the lake’.

Cursed će biti pravljen prema Miller i Wheeler nadolazećim grafičkim novelama istog imena. Ovaj dvojac navodno radi na oba projekta istovremeno.

Netflix naručio TV seriju od scenarista 'Dark Knight Returns' Frank Millera!

Deadline donosi da je Cursed “ponovno ispričana priča o Arturu, pričana iz pogleda Nimue, tinejdžerske heroine s misterioznim darom i kojoj je predodređeno da postane snažna (i tragična) Lady of the Lake. Nakon smrti njezine majke ona pronađe neočekivanog partnera u Arturu, mladom plaćeniku, u potrazi za Merlinom i isporukom drevnog mača. Tijekom svog putovanja, Nimue će postati simbol hrabrosti i pobune protiv strašnih crvenih paladina i njihovog saveznika Kralja Uther.”

TV verzija ove priče bit će kreirana od strane Miller i Wheeler koji će biti izvršni producenti. Knjigu će napisati Wheeler, dok će Miller ilustrirati. Očekuje se da će knjiga biti objavljena u jesen 2019 godine od Simon & Schuster.

Uvijek sam bio oduševljen mitološkom Arthurovom pričom – i osobito Nimueom “, rekao je Miller u priopćenju kada je knjiga najavljena.” Može se tumačiti na brojne načine – od ugodne dječje priče, kao Mač u Kamenu, do zastrašujućeg tumačenje kao što je Excalibur.

Wheeler je dodao: “Počašćen sam i ponizan da radim sa živom legendom Frank Miller na Cursed. Ne mogu se sjetiti pisca-umjetnika koji je imao veći utjecaj na moj rast kao pripovjedača.”

Similar Posts