Recenzija: All the Money in the World (2017)

Pogledali smo biografski, krimi, drama film, pravljen prema istinitom događaju, s Mark Wahlberg, Christopher Plummer i Michelle Williams u glavnim ulogama, All the Money in the World.

Žanr filma:

Krimi, biografija, drama

Redatelj:

Ridley Scott

Scenarist:

John Pearson, David Scarpa

Glumci:

Mark Wahlberg, Christopher Plummer, Michelle Williams

Radnja filma:

Priča o otmici 16to godišnjeg John Paul Getty III i očajne pokušaje njegove majke da nagovori njegovog djedu milijardera Jean Paul Getty da plati otmicu.

Recenzija: All the Money in the World (2017)
All the Money in the World

All the Money in the World je biografski, krimi, drama film, redatelja Ridley Scott. Zvijezde filma su Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Romain Duris, Charlie Plummer i Timothy Hutton. Film je pravljen prema istinitim događajima, koji su okruživali otmicu John Paul Getty III. Film izlazi 08. prosinca 2017 godine.

Priča filma, odnosno istinit događaj prema kojem je film pravljen je vrlo zanimljiv. Iako film dosta dugo traje, ni jednog trenutka ne postaje dosadno. Upravo ta zanimljivost me ponukala da potražim što se i kako zapravo događalo. Ono što me je iznenadilo je da je prava priča znatno zanimljivija od one koju je Ridley Scott izveo u ovom filmu. Iako sam veliki ljubitelj Scotta (mislim da njegovih filmova najviše imam u BluRay kolekciji), nekada baš stvari zna loše napraviti.

S jedne strane, odlično je uspio, u zadnji tren, ubaciti Christopher Plummera umjesto Kevin Spacey, s kojim je cijeli film bio snimljen, i to na vrlo dobar način. Plummer je fantastično odglumio Jean Paul Gettya, te uopće u filmu nisam mogao vidjeti kako bi ga Spacey zamijenio.

Ali, izmijenio je hrpu stvari iz istinitog događaja, a pogotovo je loše napravio kraj filmu, u kojem je hrpu toga promijenio. Također, nije dao objašnjenje o događajima koji su uslijedili nakon završetka filma, što obično bude barem tekstom popraćeno na kraju film.

Gluma u filmu je vrlo dobra, iako mi lik Fletcher Chase, kojeg glumi Mark Wahlberg nikako nije sjeo. S druge strane, već spomenuti Plummer i Michelle Williams su bili odlični.

Svakako vrijedi pogledati, vrlo je zanimljiv film, ali poslije toga vam predlažem i pročitati istinitu priču o filmu, kako bi vidjeli koje je sve promjene redatelj napravio. Nažalost na lošije.

Similar Posts