Procurio mogući datum izlaska za MCU film ‘Blade’

Procurio mogući datum izlaska za MCU film ‘Blade’

Prvom filmu o Marvelovom liku Bladeu nakon originalne trilogije, ali ovaj put kao dio velikog Marvel Filmskog Svemira (MCU) i sa Mahershala Alijem u glavnoj ulozi, procurio je službeno nepotvrđeni, ali realni datum izlaska.

MCU film Blade službeno je najavljen prošlog ljeta od strane Marvela, ali bez datuma izlaska, te je Oskarovac Mahershala Ali potvrđen za preuzimanje glavne uloge. Od tada novi detalji nisu dolazili, a kako do njegovog izlaska je pred nama još najmanje osam MCU filmova koji već imaju potvrđene datume, pretpostavlja se da se Marvelu sa novim Bladeom ne žuri. Ipak, sada su se pojavile glasine da bi Blade trebao stići najvjerojatnije u listopadu 2022., što je zapravo sasvim realan i opravdano najvjerojatniji datum.

Procurio mogući datum izlaska za MCU film ‘Blade’

Marvelov lik Blade imao je svoju filmsku trilogiju između 1998. i 2004., u vrijeme kada Marvel Filmski Svemir nije još ni na papiru postojao, a glavnu ulogu je igrao Wesley Snipes. Sada, kada je Disney preuzeo vlast sa Marvelom na tržištu superherojskog žanra, očekivalo se da će i Blade kad tad morati stići pod to novo okrilje. Prošlog ljeta je na Comic Conu u San Diegu službeno najavljena Faza 4 MCU-a, gdje je službeno najavljeno 5 novih MCU filmova, s datumima izlaska, i Blade, za kojeg je samo potvrđeno da je u razvoju i glavni glumac, ništa drugo. Naknadno je u postavu Faze 4 uključen i treći Spider-Man solo film nakon što su Disney i Sony uspjeli naći zajednički jezik glede njegovog angažmana u MCU. Nedugo nakon toga, svoj datum je službeno dobio i Black Panther 2, a prije nekoliko dana i Captain Marvel 2. Iako je Disney zbog trenutne situacije u svijetu morao napraviti temeljite promjene u rasporedu datuma izlazaka svih tih filmova, postavilo se pitanje: “A gdje je tu Blade? Prvo ga najave, i sad ništa.”

Marvel se još nije službeno oglašavao glede službenog datuma izlaska, ali ako se ovo pokaže točnim, to znači da ćemo dvije godine zaredom, 2021. i 2022., dobiti po četiri MCU filma u godinu dana.

Nadolazeći MCU filmovi:

  • Black Widow – 6. studeni 2020.
  • The Eternals – 12. veljače 2021.
  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 7. svibanj 2021.
  • Neimenovani Spider-Man 3 – 16. srpanj 2021.
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 5. studeni 2021.
  • Thor: Love and Thunder – 18. veljače 2022.
  • Black Panther 2 – 6. svibanj 2022.
  • Captain Marvel 2 – 8. srpanj 2022.
  • Blade – listopad 2022. (nepotvrđeno)

Uz sve ove gore spomenute filmove, poznato je da su u razvoju još Ant-Man 3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 koji se svakako očekuju tijekom 2023., a ktome možemo dodati i da Marvel namjerava u ovaj svemir uskoro ubaciti i X-Mene, Fantastičnu Četvorku i Deadpoola kroz zasebne projekte.

Veselite li se novom Blade filmu? Što mislite, kakva će biti njegova uloga u daljenjem razvoju MCU-a?

Druge je zanimalo i ovo...