Najbolji realistični svemirski filmovi

Najbolji realistični svemirski filmovi

Pogledi vizionara vode nas gledatelje sa Zemljine prašine do najdaljih svemirskih prostranstva (kod nekih filmova ipak malo bliže), a mi vam u ovom članku donosimo najbolji realistične svemirske filmove.

Koliko su ovi filmovi zaista realni, vrijeme će pokazati (kod nekih već pokazuje), ali je sigurno da su svi filmovi s ove liste odlični. U svakom slučaju, redatelji i scenaristi ovih filmova su uložili puno truda kako bi istražili potencijalne mogućnosti budućih tehnologija i prikazali nam ove filmove na najrealnije moguće načine. S izlaskom poprilično realnog i realno prikazanog filma First Man, odlučili smo se napraviti vam ovaj članka.

U nastavku pogledajte najbolje realistične svemirske filmove:

Contact (1997)

Contact (1997)

Redatelj: Robert Zemeckis

Glumci: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Tom Skerritt

Radnja ukratko: Radnja se vrti oko radio-signala inteligentne izvanzemaljske civilizacije koji stubokom mijenja živote mlade znanstvenice Ellie Arroway, te njezinih suradnika i suparnika.

Destination Moon (1950)

Destination Moon (1950)

Redatelj: Irving Pichel

Glumci: John Archer, Warner Anderson, Tom Powers

Radnja ukratko: Jedan od prvih znanstveno-fantastičnih filmova koji pokušava precizno prikazati tehničke detelje i priča priču o prvom putovanju na Mjesec.

The Martian (2015)

The Martian (2015)

Redatelj: Ridley Scott

Glume: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Radnja ukratko: Astronaut ostaje nasukan na Marsu nakon što njegov tim misli da je umro i mora se osloniti na svoju genijalnost kako bi javi Zemlji da je on živ.

Woman in the Moon (1929)

Woman in the Moon (1929)

Redatelj: Fritz Lang

Glume: Klaus Pohl, Willy Fritsch, Gustav von Wangenheim

Radnja ukratko: Poslije otkrića znanstvenika da postoji zlato na mjesecu, stvara se ekipa koja bi otišla na mjesec. Uskoro među potencijalnom posadom dolazi do raznih nesuglasica.

Interstellar (2014)

Interstellar (2014)

Redatelj: Christopher Nolan

Glumci: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Radnja ukratko: Kada dođe kraj našem životu na Zemlji, tim istraživača krenut će u najvažniju misiju u povijesti čovječanstva: na put izvan granica naše galaksije kako bi otkrili postoji li budućnost za ljude među zvijezdama.

Arrival (2016)

Arrival (2016)

Redatelj: Denis Villeneuve

Glume: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Radnja ukratko: Kada se dvanaest misterioznih letjelica pojavi širom svijeta, profesorica lingvistike Louise Banks je zadužena za tumačenje jezika od izvanzemaljskih posjetitelja.

Gravity (2013)

Gravity (2013)

Redatelj: Alfonso Cuarón

Glumci: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

Radnja ukratko: Dr. Ryan Stone (Bullock) briljantna je medicinska inženjerka kojoj je ovo prva misija, a uz nju je iskusni astronaut Matt Kowalski (Clooney), no naizgled rutinska misija završava katastrofom. Letjelica je uništena, a Stone i Kowalski ostaju sami u tami svemira, gdje imaju samo jedan drugoga. Zaglušujući muk ukazuje na to da su izgubili svaku vezu sa Zemljom…i svaku šansu za spas. Strah se pretvara u paniku, a svaki jecaj troši ono malo kisika što im je ostalo. Jedini put kući možda je krenuti još dublje u tamu svemira.

Europa Report (2013)

Europa Report (2013)

Redatelj: Sebastián Cordero

Glumci: Sharlto Copley, Michael Nyqvist, Christian Camargo

Radnja ukratko: Grupa astronauta, sastavljena od najpametnijih i najboljih ljudi iz cijelog svijeta, poslana je na privatno financiranu misiju istraživanja Jupiterovog četvrtog najvećeg mjeseca, Europu, u potrazi za vanzemaljskim životom. Jedina stvar više zastrašujuća i nepredvidljivija od dugog putovanja do odredišta je ono što će naći na tom velikom, ledenom mjesecu.

Similar Posts