Najbolji realistični svemirski filmovi

Najbolji realistični svemirski filmovi

Love (2011)

Love (2011)

Redatelj: William Eubank

Glumci: Gunner Wright, Corey Richardson, Bradley Horne

Radnja ukratko: Nakon što je izgubio kontakt sa Zemljom, astronaut Lee Miller postaje nasukan sam u orbiti na napuštenoj Internacionalnoj Svemirskoj Stanici. Dok sustavi za održavanje života otkazuju, Lee se bori s održavanjem svog duševnog stanja, tako što popravlja stanicu i čita dnevnik vojnika Američkog Građanskog Rata, Kapetana Briggsa.

Moon (2009)

Moon (2009)

Redatelj: Duncan Jones

Glume: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott

Radnja ukratko: Astronaut Sam Bell ima suštinski osobni susret pri kraju njegova trogodišnjeg samovanja na Mjesecu, gdje on, radeći uz svoje računalo, GERTY, vraća Zemlji pakete resursa koji su pomogli smanjiti potrebu za energijom našeg planeta.

Space Cowboys (2000)

Space Cowboys (2000)

Redatelj: Clint Eastwood

Glume: Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland

Radnja ukratko: Kada je umirovljeni inženjer pozvan da spasi padajući satelit, inzistira da ga njegovi jednako stari kolege prate u svemir.

Apollo 13 (1995)

Apollo 13 (1995)

Redatelj: Ron Howard

Glumci: Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon

Radnja ukratko: Ovo je mali korak za čovjeka, ali divovski skok za čovječanstvo i Houstone, imamo problem svakako su dvije najslavnije rečenice upućene iz svemira. Prva je svojedobno oduševila svjetsku javnost očiju uperenih u male ekrane na kojima se moglo vidjeti Armstronga kako čini slavni korak. Druga, u trenutku kad je izrečena, nikoga nije oduševila, već je isprepadala osoblje u kontroli leta, a u javnosti, zbog trenutne nezainteresiranosti, isprva nije imala jači odjek.

The Right Stuff (1983)

The Right Stuff (1983)

Redatelj: Philip Kaufman

Glumci: Sam Shepard, Scott Glenn, Ed Harris

Radnja ukratko: Priča originalnim Mercury 7 astronautima i njihovom mačo pristupu svemirskom programu.

Marooned (1969)

Marooned (1969)

Redatelj: John Sturges

Glumci: Gregory Peck, Richard Crenna, David Janssen

Radnja ukratko: Tri Američka astronauta ostaju nasukana u svemiru nakon što njihov potisnici otkažu. Hoće li biti spašeni prije nego ostanu bez kisika?

2001: A Space Odyssey (1968)

Redatelj: Stanley Kubrick

Glumci: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester

Radnja ukratko: Prati seriju susreta ljudi s tajanstvenim crnim monolitom koji očigledno utječe na ljudsku evoluciju te na put do Jupitera kako bi se pronašao signal koji je jedan takav monolit odašiljao s Mjeseca.

Countdown (1967)

Countdown (1967)

Redatelj: Robert Altman

Glumci: James Caan, Robert Duvall, Joanna Moore

Radnja ukratko: Očajni kako bi stigli na Mjesec prvi, , N.A.S.A. šalje čovjeka i sklonište odvojenu, u jednom smjeru. On ga mora pronaći kako bi preživio. On se ne može vratiti dok Apollo nije spreman.

Similar Posts