Trailer: Aladdin (2019)

Aladdin: Disney predstavio postere likova

Do izlaska filma Aladdin, još jednog u nizu Disney live-action remake filmova, ostalo je malo manje od dva mjeseca, a Disney nas je danas počastio i posterima likova. Iako ih nema onako puno kao što ih je imao jedan Avengers Endgame, još uvijek su u punom sjaju.

Priču o Aladdinu i njegovoj čarobnoj lampi više-manje svi znamo, a animirani film iz 1992. postigao je nevjerojatan uspjeh. Bio je film sa najvećom zaradom te godine sa zarađenih $504.1 milijun, te prvi animirani film uopće koji je zaradio preko pola milijarde dolara. Kasnije ga je s tog trona skinuo The Lion King čiju live-action verziju ćemo također gledati ove godine. Glasovna interpretacija Robina Williamsa kao Duha iz Lampe postala je jedna od najkultnijih glasovnih interpretacija, a sam Williams je svoj glas zaštitio autorskim pravima zbog čega Disney nije mogao koristiti već snimljeni materijal za još jedan nastavak nakon što je Williams preminuo 2014.

U glavnim ulogama ćemo sada gledati Menu Massouda kao naslovnog lika i Naomi Scott u ulozi prekrasne princeze Jasmine. I dok su oni dva relativno svježa lica na filmskoj sceni, u ulozi Duha ćemo ovaj put gledati veterana Will Smitha. Dobar dio publike je Smithovu interpretaciju kao Duha već sad dočekao na nož, pogotovo nakon trailera i prvog pogleda na Smitha kao plavog Duha, ostavši razočarani viđenim i CGI-em, ali mi nećemo ništa prejudicirati dok film ne stigne na velika platna. Kao antagonist filma Jafar će se pojaviti nizozemski glumac Marwan Kenzari kojega publika isto nije baš objeručke prihvatila uz argumente da je premlad i ‘previše zgodan’ za ulogu Jafara. No, unatoč tome, još se možemo veseliti činjenici da ćemo gledati još jednog glumačkog veterana, iranskog glumca Navida Negahbana u ulozi Sultana, a Alan Tudyk, čovjek kojeg smo čuli u nebrojnim glasovnim ulogama u Disney filmovima, ovdje će posuditi glas Iagu, Jafarovoj brbljavoj ptici.

U redateljskoj stolici sjedi poznati Guy Ritchie, koji je, zajedno sa John Augustom, bio zadužen i za scenarij, a film izlazi za vikend uoči Memorial Day-a, što je u Hollywoodu inače špic blockbuster sezone. To tada uživajte u posterima.

Similar Posts