Trailer: Game of Thrones sezona 8

Game of Thrones sezona 8 – Nove slike

 

Čak i s vojskom mrtvih pred vratima, čini se da većina Winterfellovih trenutnih stanovnika – i nekoliko drugih – nisu baš oduševljeni vidjeti Daenerys Targaryen (Emilia Clark) kako ulijeće i govori svima što trebaju raditi u predstojećoj bitci. Ipak, ona ima zmajeve, oružane snage i ljubav Jona Snowa (Kit Harington), a i ona bi mogla biti njihova posljednja prilika da prežive zimu. Nove slike iz posljednje sezone Game of Thrones sada su online, a one prikazuju puno ozbiljnih lica.

Mi već znamo da će osma sezona imati dvije epizode gotovo sat vremena dugačke, nakon kojih će slijediti četiri epizode dužine gotovo 80 minuta svaka, te nakon toga dvosatni dokumentarac o pravljenju osme sezone koji će ići tjedan dana nakon završetka finala serije.

Igra prijestolja (eng. Game of Thrones) američka je fantastična dramska televizijska serija autora Davida Benioffa i D. B. Weissa. Radi se o adaptaciji književnog serijala Pjesma leda i vatre (objavljeno je pet romana) autora Georgea R. R. Martina čiji se prvi dio zove Igra prijestolja. Serija se snima u Belfastu te u drugim gradovima Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Hrvatske, Islanda, Malte, Maroka, Španjolske i SAD-a. Prva epizoda serije emitirana je 17. travnja 2011. godine na televizijskoj mreži HBO. Posljednja emitirana sezona serije je sedma, koja je premijeru imala 16. srpnja 2017. godine na američkom HBO-u odnosno 17. srpnja iste godine na hrvatskoj inačici kanala. Završna, osma sezona serije kreće 14. travanja 2019. godine.

Radnjom smještena na izmišljene kontinente Westerosa i Essosa, Igra prijestolja uz pozamašnu glumačku postavu prati nekoliko zapleta od kojih se tri priče smatraju glavnima. Prva se fokusira na željezno prijestolje sedam kraljevina Westerosa i prati isprepletenu mrežu savezništava i suparništava plemenitih obitelji (kuća) koje se bore kako bi zasjele na prijestolje ili kako bi osigurale vlastitu nezavisnost od istoga. Središte druge priče fokusirano je na posljednjeg potomka velike dinastije, prognanog (izbjeglog pred ubojicama) u djetinjstvu koji se sada skriva i nastoji svojoj dinastiji vratiti prijestolje. Dugogodišnje bratstvo kojem je povjerena obrana prijestolja protiv drevnog neprijatelja i legendarnih stvorenja koja žive daleko na sjeveru te nadolazeća zima koja prijeti svim stanovnicima oba kontinenta glavna su okosnica treće priče serije. Kroz “moralno otuđene” likove, serija se bavi pitanjima hijerarhije, religije, odanosti, korupcije, građanskog rata, zločina i kazne.

Iako je ova osma sezona posljednja, nije i posljednje to ćemo vidjeti iz Game of Thrones svijeta jer je za sada u izradi jedna prequel serija, dok se spominje da bi i druge ju mogli pratiti. Vjerojatno će ovisiti o popularnosti iste.

Kako smo već pisali, ova osma, posljednja sezona Igre Prijestolja će donijeti najveću bitku u povijesti televizije i filma.

Similar Posts