Star Trek: Discovery sezona 3 će imati novog Kapetana

Star Trek: Discovery sezona 3 će imati novog Kapetana

Kapetanska stolica na Star Trek: Discovery je bilo vrlo usijano mjesto u posljednje dvije sezone serije. Prvo ju je okupirao Capt. Gabriel Lorca, ali je kasnije otkriveno da je on dvojnik iz zrcalnog svemira. Nakon Lorcine smrti, Cmdr. Saru je nakratko preuzeo ulogu Kapetana. On je vodio Discovery na putu za Vulkan kako bi pokupili novog Kapetana, ali brod je preusmjeren zbog poziva u pomoć od Capt. Pikea s USS Enterprisea. Pike je preuzeo komandu nad brodom kako bi istražio misteriozne crvene signale koji se pojavljuju diljem svemira, a onda je napustio brod kako bi se ponovno pridružio svom tijekom bitke protiv Section 31 flote. S obzirom na skok Discoveryja u budućnost, brod nema kapetana, ali nova suradnica Michelle Paradise kaže da će se problem riješiti.

Star Trek: Discovery sezona 3 će imati novog Kapetana

“Pa, ne mogu odgovoriti ni na jednu posebnost, ali podsjetit ću vas da je u našem finalu, dok je Pike odlazio, rekao, ‘Mi ćemo morati izabrati novog kapetana,'” Paradise je rekla na TCA turneji. “Saru je rekao, ‘Stavimo značku na to i vidimo što će se dogoditi,’ Discovery će trebati novog kapetana. Značka će definitivno morati doći. Morat ćemo to riješiti u priči.”

Dvoje najviših časnika na Discoveryju u ovom trenutku su Cmdr. Michael Burnham i Cmdr. Burnham koja je bila prvi časnik na brodu USS Shenzhou pod Capt. Phillipa Georgiou. Burnhamina pobuna koja se odvijala tijekom bitke kod Binarnih zvijezda koštala ju je njenog čina i provizije, premda su obnovljeni nakon što se Discovery vratio iz Zrcalnog svemira i pomogli u okončanju Federacijsko-Klingonskog rata. Saru je bio prvi časnik pod Lorcom i ima izvjesno zapovjedničko iskustvo zahvaljujući nedavnim događajima, iako se činilo da u jednom trenutku Burnham treba preuzeti umjesto njega.

Raspored časnika za izbor može biti ograničen nakon skoka broda 930 godina u budućnost. Nepoznato je postoje li Federacija i Zvjezdana flota u to vrijeme. Ako postoje, nepoznato je kako će se Discovery uklopiti u postojeću naredbenu strukturu. Sve što fanovi znaju u ovom trenutku je da je Discovery ostao sam.

Star Trek: Discovery se trenutno snima u Torontu i očekuje se na CBS All Accessu 2020. godine.

Što mislite o tome da Discovery dobije novog kapetana u trećoj sezoni? Treba li Burnham preuzeti komandu ili to mjesto treba pripasti Saru?

Similar Posts