Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Bran je Night King

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Bran je Night King

HBO je napokon objavio datum izlaska i teaser za osmu sezonu serije Game of Thrones, a mi za vas imamo novu teoriju, koja uopće ne zvuči loše. 

Teaser je pokazao troje od četvero preživjelih Starkova — Jon Snow, Sansa Stark i Arya Stark. Gdje je Bran?

Game of Thrones fanovi imaju najbolje teorije. Bran kao Night King je jedna od najboljih do sada, zato što – kao mnoge teorije – prvenstveno zvuči potpuno ludo. A onda kada dijelovi te teorije neko vrijeme lupkaju po vašem mozgu, počinju imati sve više i više smisla. Naravno, postoje rupe. Ali Game of Thrones serija je već napravila razne neočekivane stvari, tako da ako pomislite da baš i ne drži do kraja vodu, ne mora puno značiti.

Nismo jedini u ovoj teoriji, niti jedini koji su primijetili nedostatak Brana, pa pogledajmo interesantne tweetove prije nego se dotaknemo same teorije.

Ne smijemo zaboraviti da je Bran sada i Three-Eyed Raven i nije smrtan u smislu kao što su to Jon, Sansa i Arya. Tako da gledanje na njegovu kriptu u Winterfellu tijekom teasera i nema baš nekog velikog smisla. Na ovaj način nas mogu uplašiti – i Jona, Sansu i Aryu – s potencijalnim pogledom na njihove smrti, sugerirajući da dolazak White Walkera označava njihovu sudbinu. Ima li smisla prijetiti Branu na taj način?

Međutim, nama se više sviđa teorija da Brana kao Night Kinga. Ta je teorija dobila svoje korijenje u epizodi kada smo posljednji puta vidjeli Hodora. U viziji, Night King je uhvatio Branov ručni zglob. Kada se Bran probudio, Night Kingov otisak je i dalje bio na Branovoj ruci, sugerirajući povezanost između Brana i vođe White Walkera.

Već smo imali prilike vidjeti Branovo putovanje kroz vrijeme, a i njegove sposobnosti mijenjanja stvari u tom vremenu. Jedna od teorija sugerira da se on vratio kroz vrijeme, što smo imali prilike vidjeti na TVu, kada su Children of the Forest stvorili Night Kinga iz muškarca. Bran je bio upozoren da ne možete dugo ostati u prošlosti ili u nečijem tijelu, jer ćete tamo zaglaviti. Pa teorija ide da je Bran zaglavio u tijelu prvog White Walkera, aka the Night Kinga. Ne objašnjava sve, ali je vrlo interesantna i moguća teorija.

Bran Stark glumac Isaac Hempstead-Wright se je već oglasio o ovoj teoriji i imao je ovo za reći:

“Ne znam. Čini mi se pomalo nategnuta. Ali cijela stvar oko Hodora, da sam pročitao to kao teoriju, rekao bi, ‘Ma ne, to je ludo.’ Tako da tko zna? Iako moram reći, ljudi su počeli uspoređivati moje lice s Night Kingom i govore, ‘ Da! To je on! Gotovo je, to uopće nije upitno!’ A ja sam kao, ‘Ne izgledam baš toliko kao Night King, izgledam li?'”

Isaac Hempstead-Wright je također rekao da je ta teorija malo previše ‘Hollywoodska’. Ali je kasnije dolio ulje na vatru kada je podijelio Snapchat filter pretvorivši se u Night Kinga.

Iako bi voljeli vidjeti ovu teoriju, teško da će do nje doći. Ostalo je još samo šest epizoda i čini se da će biti poprilično napete – borbe s White Walkersima koji idu na jug, borbe Cersei Lannister i Euron Greyjoy, a treba pronaći i vremena da Jon i Daenerys Targaryen saznaju jesu li zaista u rodu.

Game of Thrones sezona 8 dolazi 14. travnja na HBO i imat će šest epizoda. Svaka epizoda će biti gotovo dužine igranog filma, tako da možda i pronađu vremena za neka otkrivanja oko Night Kinga.

Ako još niste ili samo želite ponoviti, teaser osme sezone Igre Prijestolja pogledajte u nastavku.

https://youtu.be/hX7KwmrFypY

Similar Posts