'The Dark Tower' TV serija izabran glavni glumac

‘The Dark Tower’ TV serija izabran glavni glumac

Amazon ozbiljno kreće u produkciju svoje nove serije, koja će se snimati u Hrvatskoj, adaptirane prema seriji knjiga od Stephen Kinga, The Dark Tower, jer su sada izabrali i glavnog glumca za ulogu revolveraša Rolanda Deschaina. Autor Stephen King je možda najpoznatiji po svojim horor pričama, ali još jedna od njegovih vrlo poznatih knjiga je epska serija fantazije The Dark Tower. Film je izašao 2017. godine koji je pokušao adaptirati taj kompleksni sadržaj, ali se nažalost nije uspio povezati s publikom na način koji se studio nadao. Nova TV serija je u izradi od Amazon Studios, te će probati ispričati te priče na jedan dugačak način i opravdati izvornu ekspanzivnu mitologiju. Deadline donosi da je Mindhunter zvijezda Sam Strike izabran za ulogu glavnog lika Rolanda Deschaina i da će se zvijezda Vikings serije Jasper Pääkkönen također pojaviti u seriji.

Stranica je također primijetila da će se nadolazeća serija vjerojatno održati prije događaja izvornih romana i dugometražnog filma. Deadline pojašnjava, “TV serija Dark Tower je neovisna o filmu i trebala bi biti vjernija priča o knjizi nego film. Čujemo da će se odvijati mnogo godina prije događaja prikazanih u filmu i usredotočit će se na origin priču o porijeklu Rolanda Deschaina (Strike) – kako je prvi put postao revolveraš i dobio svoje oružje, svoj prvi sukob s čovjekom u crnom, njegovom prvom ljubavlju i njegovom prvom misijom revolveraša.

'The Dark Tower' TV serija izabran glavni glumac

Pääkkönen će, kako se izvješćuje, glumiti lika po imenu Marten, prvu metu koju Deschain želi ubiti.

Serija Kingovih osam knjiga sadržavala je elemente horora, znanstvene fantastike i fantazije, stvarajući priču koja je privukla veliku publiku i izgradila strastvenu pratnju. Unatoč tome što je film iz 2017. bio vrlo iščekivan, gotov proizvod nije se u potpunosti povezao s bilo kojom publikom, budući da je stranica Rotten Tomatoes izračunala 16 posto pozitivnih recenzija za film od strane kritičara, dok je njegov svjetski box office bio 112 milijuna dolara.

'The Dark Tower' TV serija izabran glavni glumac
Sam Strike (Rolanda Deschaina) lijevo i Jasper Pääkkönen (Marten)

King je možda podržao film prije njegovog objavljivanja, ali se na kraju otvorio o tome zašto misli da je adaptacija propala.

“Pravi problem, što se mene tiče, ušli su u ovaj film, a mislim da je to bio uglavnom studijski zahtjev: to će biti film PG-13.” – podijelio je King s Entertainment Weekly. “Želimo biti sigurni da ćemo tamo dovesti ljude od, recimo, 12 godina, sve do željene dobi. Recimo 12 do 35. To želimo.”

“Dakle, to mora biti PG-13, a kad su to učinili, mislim da su izgubili mnogo toga i da je to postalo nešto gdje su ljudi išli na njega i rekli: ‘Pa da, to zapravo nije ništa što već prije nismo vidjeli'”, dodao je.

Serija The Dark Tower za sada nema datum izlaska, ali čim čujemo nešto novo objavljujemo.

Similar Posts