20 Najpopularnijih Superhero serija 2018

20 Najpopularnijih Superhero serija 2018

Superheroji nisu nikada bili popularniji nego sada, a mi vam donosimo rezultate istraživanja o 20 najpopularnijih superhero serija 2018. godine! O kako ovdje ima iznenađenja.

Teško je ove serije uspoređivati jednu s drugom, ponajviše zbog toga što za neke od njih nema podataka o broju gledatelja, poput Netflixovih Marvel serija, kao i DC Titans serije. Međutim, Parrot Analytics, tvrtka za znanost o podacima koja mjeri potražnju publike za TV sadržajem procjenjujući kako gledatelji komuniciraju s internetskom robnom markom, mjere potražnju za publikom, angažmanom i gledanosti, procjenjuju ih kroz sve, od globalnog dijeljenja datoteka i peer-to-peer prometa do aktivnosti na društvenim mrežama. Upravo tako su identificirali 20 najgledanijih superhero serija u 2018. godini.

Kao što ćete vidjeti, bit će puno iznenađenja na ovoj listi, te će se čak neke stare serije, koje su odavno završile svoje prikazivanje pojaviti na njoj. Ali ono što je definitivno uočljivo je raznolikost superhero žanra, koji se kreće od komedije i animacije, do mračnih drama.

U nastavku pogledajte 20 najpopularnijih superherojskih serija 2018. godine

20. SMALLVILLE

20 Najpopularnijih Superhero serija 2018

Žanr: Avantura, drama, romantika

Kreator: Alfred Gough, Miles Millar

Glumci: Tom Welling, Michael Rosenbaum, Allison Mack

Radnja ukratko: Mladi Clark Kent bori se da nađe svoje mjesto u svijetu dok uči kako iskoristiti svoje izvanzemaljske moći za dobro i bavi se tipičnim problemima tinejdžerskog života u Smallvilleu, Kansas.

Smallville je serija koja ima čak 10 sezona i preko 200 epizoda, ali je završila svoje prikazivanje još davne 2011. godine, pa je poprilično veliko iznenađenje što se našla na ovoj listi.

19. KRYPTON

Žanr: Akcija, avantura, drama, sci-fi

Kreator: Colm McCarthy

Glumci: Georgina Campbell, Ian McElhinney, Elliot Cowan

Radnja ukratko: Neispričana priča o Supermanovom djedu dok se bori za pravdu na svojoj rodnoj planeti.

Za sada samo prva sezona, najavljena je i druga u kojoj bi se trebao pojaviti novi negativac Lobo. Međutim, s obzirom na ovako nisko mjesto na ovom popisu, čini se kako nije baš zaživjela onako kako je njezina ekipa očekivala.

18. RUNAWAYS

Žanr: Akcija, drama, sci-fi

Kreator: Josh Schwartz, Stephanie Savage

Glumci: Cody Mayo, Gregg Sulkin, Kevin Weisman

Radnja ukratko: Šest tinejdžera s različitog podrijetla, ujedinjuju se protiv svojih roditelja.

Ova Marvel/Hulu TV serija je uglavnom namijenjena vrlo specifičnoj mladoj publici i moguće da je to razlog što se našla ovako nisko na listi. Za sada su izašle dvije sezone i vrlo vjerojatno će biti i treće.

17. THE PUNISHER

Žanr: Akcija, avantura, krimi

Kreator: Steve Lightfoot

Glumci: Jon Bernthal, Jason R. Moore, Ebon Moss-Bachrach

Radnja ukratko: Nakon što se osveti nad ljudima koji su mu ubili obitelj, otkriva zavjeru koja seže puno dalje nego su u prvi trenutak činilo.

Možda će se činiti iznenađujuće što je Punisher ovako nisko na listi, ali treba uzeti u obzir da ni jedna sezona Punishera nije izašla u 2018. godini, a i dok je rađena ova analiza odnosi između Marvela i Netflixa nisu bili u najboljem redu.

16. LUKE CAGE

Žanr: Akcija, krimi, drama

Kreator: Cheo Hodari Coker

Glumci: Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi

Radnja ukratko: Kada mu sabotirani eksperiment da super čvrstoću i neraskidivu kožu, Luke Cage postaje bjegunac koji pokušava obnoviti svoj život u Harlemu i mora se uskoro suočiti sa svojom prošlošću i boriti bitku za srce njegova grada.

Gledanost u drugoj sezoni Luke Cagea je drastično opala, a kako se čini time i zainteresiranost za seriju, pogotovo nakon Netflixovog otkazivanja. Navodno Marvel ne smije koristiti ove Netflix likove u sljedeće dvije godine, tako da će popularnost ove serije samo i dalje opadati.

15. THE GIFTED

Trailer The Gifted sezona 2

Žanr: Akcija, drama, fantazija

Kreator: Matt Nix

Glumci: Jamie Chung, Emma Dumont, Stephen Moyer

Radnja ukratko: Fokus serije je na obitelj u bijegu, kada roditelji (koje glume Stephen Moyer i Amy Acker) otkriju da su njihova djeca mutanti. Pokušavajući pobjeći od vlasti oni se pridruže podzemnom društvu mutanata.

Za sada izašle dvije sezone, a s obzirom na to da u seriji nema nekih posebno poznatih X-Men likova, ova pozicija i ne čudi previše.

14. TEEN TITANS GO!

Žanr: Animacija, akcija, komedija

Kreator: Aaron Horvath, Michael Jelenic

Glumci: Greg Cipes, Scott Menville, Khary Payton

Radnja ukratko: Cimeri superherojia Robin, Cyborg, Starfire, Raven i Beast Boy vole spasiti dan, ali što se događa kada se završi borba protiv kriminala?

Teen Titans Go! je u svojoj petoj sezoni na Cartoon Network, a popularnost joj je dodatno narasla nakon filma Teen Titans Go! To The Movies koji je izašao prošle godine.

13. JESSICA JONES

Žanr: Akcija, drama, krimi

Kreator: Melissa Rosenberg

Glumci: Krysten Ritter, David Tennant, Rachael Taylor

Radnja ukratko: Nakon tragičnog kraja njezine karijere superheroja, Jessica Jones pokušava izgraditi svoj život kao privatni detektiv, baveći se ljudima s iznimnim sposobnostima.

Nakon odlične prve sezone serije, sljedila je nešto lošija, ali i dalje dobra druga sezona, međutim čini se da je popularnost svih Marvel/Netflix serija u padu.

12. CLOAK & DAGGER

Žanr: Akcija, avantura, drama

Kreator: Joe Pokaski

Glumci: J.D. Evermore, Olivia Holt, Aubrey Joseph

Radnja ukratko: Dvoje tinejdžera dobivaju supermoći i razvijaju vezu između sebe.

Za sada samo jednu sezoni ima, druga bi trebala doći negdje u proljeće. Ova serija je najbolje povezana MCU TV serija i gradi se na bogatoj mitologiji koja je etablirana u raznim filmovima i drugim TV serijama.

11. LEGION

Recenzija: Legion (sezona 1) (2017– )

Žanr: Akcija, drama, sci-fi

Kreator: Noah Hawley

Glumci: Dan Stevens, Rachel Keller, Amber Midthunder

Radnja ukratko: David Haller je problematičan mladić koji je dijagnosticiran kao šizofreničar, ali nakon čudnog susreta, on otkriva posebne moći, koje će zauvijek promijeniti njegov život.

Za sada dvije sezone dok je treća u izradi. Legion je jedna poprilično drugačija superhero serije od svih ostalih s ove liste.

Similar Posts