Game of Thrones - svih 5 izbrisanih scena osme sezone [video]

Game of Thrones – svih 5 izbrisanih scena osme sezone [video]

Game of Thrones sezona 8 je imala nekoliko izbrisanih scena, a mi vam ih sve donosimo u video na dnu ovog članka. Iako je većina epizoda osme sezone Igre Prijestolja bila produžena, većina kritika oko finalne sezone usredotočena je na prebrzi tempo.

Skraćena sezona kao da je presjekla logičke staze kada je bila riječ o razvoju karaktera. Mnogi aspekti izvornih scenarija u sezoni 8 također su promijenjeni prema onome što je objavila Writers Guild Foundation Shavelson-Webb Library u Los Angelesu. Prema tim scenarijima, bilo bi više uvida u Branove postupke tijekom bitke pri Winterfellu, Jaimeove odluku da odabere Cersei nad Brienne i Daenerysin način razmišljanja kada je krenula u opsadu King’s Landinga, među mnogim drugim prilagodbama scenarija na zaslon.

Pored promjena iz scenarija, Game of Thrones predstavio je i pet snimljenih izbrisanih scena za sezonu 8 (ili barem toliko je onih koji su dostupni u kućnom izdanju). Scene u pitanju odvijaju se u Winterfellu, bilo malo prije, za vrijeme ili neposredno nakon velike bitke. Začudo, nema scena smještenih u King’s Landing ili nakon što Daenerys sjedne na Iron Throne. Ali to ne čini ovih pet izbrisanih scena manje zapaženima.

Pojašnjavamo izbrisane scene Game Of Thrones sezone 8

Evo pojašnjenja svih pet izbrisanih scena iz osme i posljednje sezone Igre Prijestolja:

  • “Soup in the Trenches” (Epizoda 1) – Nakon što Varys, Tyrion i Davos razgovaraju o savezu Jona i Daenerys kao i o njihovom poštovanju starijih, mladi par dolazi do muškaraca koji grade rovove. Mladi dječak poslužuje im juhu kad su se neki zaustavili u prisustvu kraljice. Mnogi muškarci gledaju s gađenjem, što dokazuje da nemaju podršku za Daenerys.
  • “Davos & Fergus” (Epizoda 2) – Dok poslužuje juhu muškarcima, ženama i djeci Winterfella, Davosu prilazi Fergus. Izjavljuje svoju zabrinutost za nadolazeću bitku s obzirom na to da nije vojnik. Davos je uvjeravao čovjeka da ni on sebe ne smatra vojnikom, ali da je preživio mnoge bitke.
  • “Alys Karstark” (Epizoda 3) – Produljena scena u “The Long Night” pruža gledateljima više uvida u smrt Alys Karstark. Dok brani Brana u Godswoodu s Theonom Greyjoyem i Ironbornom, Alys vodi grupu Karstark strijelaca u šumu nakon što čuju wightse. Prije nego što dobiju priliku za protunapad, grupa upada u zasjedu.
  • “Tyrion & Sansa in the Crypts” (Epizoda 3) – Nakon što više wightsa ustane iz mrtvih u kripti, Tyrion i Sansa pokušavaju se sakriti. U toj izbrisanoj sceni, Gilly drži malog Sama i on zaplače upozoravajući wights u blizini. Missandei odlazi pomoći Gilly kad se wightsi približe, ali prije nego što napadnu, Tyrion i Sansa ubiju mrtve s Dragonglass bodežima.
  • “Greyworm & Missandei at the Feast” (Epizoda 4) – Tijekom gozbe i slavlje nakon bitke kod Winterfella, Daenerys otpusti Greyworma s dužnosti. Nekoliko trenutaka kasnije, Missandei je pita može li se i nju opustiti jer se osjećala bolesno. Daenerys se pravi blesava, potpuno svjesna da Missandei želi napustiti gozbu da bude s Greywormom pa joj ona dopušta da ode.

Zašto su ove izbrisane scene izbačene iz Game Of Thrones sezone 8

Game of Thrones - 6 novih slika iz treće epizode

Prve dvije scene su razumljivo izbačene jer nisu dodale ništa novo zapletu osme sezone Game of Thrones serije. Već se shvatilo da Winterfell smatra Daenerys autsajderom, a mnoge su Winterfellove snage bile loše opremljene za ono što treba doći. Smrt Alyse Karstark imala bi koristi za Battle of Winterfell, jer su gledatelji kritizirali nedostatak izravnih smrti prikazanih na ekranu. Sekvenca je također dodala razinu strašljive suspenzije u obliku prijetećih wightsa.

Isto se može reći za scenu spašavanja Tyriona i Sanse u kriptama. Sansa koja je uskočila kako bi pomogla drugima uništavajući wighta bi bio lijep povratni poziv na njezin razgovor s Aryom u kojem joj je savjetovala da koristi “šiljati kraj” bodeža. Umjesto toga, Game of Thrones serija je izrezala jedinu Sansinu akcijsku scenu. Scene iz “The Long Night” epizode su vjerojatno izrezane zbog vremenskih ograničenja. I na kraju, bilo bi zanimljivo vidjeti kako Daenerys na simpatičan način zadirkuje Missandei kako bi njihov odnos učinila više prijateljskim, ali serija je htjela ubrzati Danyjinu Mad Queen priču kako bi zatvorila Game of Thrones.

U nastavku pogledajte sve izbrisane scene iz posljednje osme sezone serije Game of Thrones i recite nam za koje scene vam je žao što su izbačene.

Similar Posts