Agents of S.H.I.E.L.D. završavaju sa sedmom sezonom

Televizijska spin-off serija Agents of S.H.I.E.L.D. će završiti nakon nadolazeće sedme sezone.

Agents of S.H.I.E.L.D., je nastala kao spin-off smješten u popularni Marvel Filmski Svemir, stvorili su ju braća Joss i Jed Whedon, a temelj za njezino stvaranje je postavio prvi Avengers film kojeg je Joss Whedon napisao i režirao.

U tom filmu, S.H.I.E.L.D.-ov agent Phil Coulson je poginuo nakon što ga je je Loki probio svojim žezlom. Pa iako je za one koji su gledali samo MCU filmove, Coulson je ostao mrtav, ali oni koji su istražili MCU do zadnjeg detalja, kroz TV serije, znaju da stvari sa Coulsonovom pogibijom nisu tako crno-bijele.

Kako se pojavio u filmovima IronMan, IronMan 2, Thor i The Avengers, Clark Gregg je brzo postao MCU vetaran, te je od jeseni 2013. glavni lik i predvodnik tima S.H.I.E.L.D.-ovih agenata čije avanture pratimo sada već u šestoj sezoni. Iduće godine očekuje se izlazak već odavno najavljene sedme sezone, ali danas je najavljeno da će ta sedma sezona biti svojevrsni Endgame ove popularne serije.

Iako se u seriji nisu pojavljivali likovi kakvih smo se nagledali u filmovima (osim što su Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Hayley Atwell i ostali sporedni glumci koje znamo iz filmova znali pojaviti u posebnim gostujućim ulogama), ova serija je imala gomilu referenci na filmove te se njezina radnja razvijala paralelno sa radnjom filmova, jedini je izuzetak što je serija ignorirala Thanosovo destruktivno pucketanje iz filma Avengers Infinity War. U seriji su se također pojavili i mnogi popularni Marvel likovi za koje se nije našlo mjesta u filmovima, a najočitiji primjer je Ghost Rider čija solo serija je trenutno u razvoju.

Uz Clarka Gregga, stali dio serije su i glumci: Chloe Bennet, Ming-Na Wen, Henry Simmons, Iain De Caestecker i Elizabeth Henstridge.

Prvih 5 sezona je brojalo 22 epizode po sezoni, trenutna šesta će brojati 13, a naredna sedma će također brojati 13.

Početak finalne, sedme sezone očekujemo u proljeće 2020.

Druge je zanimalo i ovo...