Ove godine održava se jubilarnih 20 godina otkako je svoju premijeru imala popularna Batman Beyond animirana serija, ali čini se da je povratak animiranog Terrya McGinnisa još uvijek, koliko-toliko, izgledan.

Batman Beyond je svoju premijeru imala u siječnju 1999., a radnja se održavala u 2019. tj. tada u budućnosti, sada u sadašnjosti (mogu reći da su dobro fulali i podosta pretjerali sa napretkom moderne tehnologije u toj seriji). Bruce Timm, jedan od glavnih ljudi koji je radio na nekad vrlo popularnom DC animiranom svemiru, na Comic Conu je rekao da još uvijek vjeruje u mogućnost povratka Batmana iz budućnosti.

“Ako prodaja na Blu-Rayu dobro prođe, to bi moglo biti vrlo moguće.”

Naime, na Comic Conu je najavljeno da će cijela Batman Beyond serija biti konvertirana u visoku HD razlučivost te će izaći na Blu-Rayu tijekom listopada, a ukoliko dobrom prodajom fanovi pokažu da žele vidjeti još, Timm je, čini se, tim fanovima itekako spreman udovoljiti.

U seriji su glavne glasovne uloge imali Will Friedle kao Terry McGinnis i kultni Kevin Conroy kao Bruce Wayne u trećoj dobi. Terry je bio buntovan mladić, no nakon obiteljske tragedije, u kojoj je izgubio oca, Terry krade moderno Batman odijelo kako bi ga osvetio. Bruce Wayne, koji je već odavno okačio Batmanov plašt o klin ubrzo imenuje Terrya svojim nasljednikom te mu kao mentor i šef iza računala u Bat-špilji pomaže kako bi se novi Batman sukobio sa novim kriminalcima koji haraju modernim Gotham Cityem.

Popularnost serije dovela je i do dva dugometražna filma, od kojih je puno bolje zapažen The Return of Joker u kojem je glasovnu ulogu Jokera obavio i više nego izvrsni Mark Hamill. Danas je otkriveno da je u planu bio još jedan film u kojem bi u središtu radnje bila stara Selina Kyle/Catwoman, ali čini se da uspjeh The Return of Jokera ipak nije bio dovoljan da taj projekt zaživi. Ali ipak, nikad ne reci nikad.