Kreator 'Stranger Things' serije radi na adaptaciji Stephen Kingovog 'Talismana'

Kreator ‘Stranger Things’ serije radi na adaptaciji Stephen Kingovog ‘Talismana’

Objavljen 1984. godine, a napisan od strane Stephena Kinga i Petera Strauba, fantastični ep Talisman jedna je od rijetkih zapaženih Kingovih priča koja do danas još nije prilagođena ni za mali ekran ni za veliki. Unatoč tome što je Steven Spielberg posjedovao prava na knjigu od 80-ih, s raznim planiranim adaptacijama koje su tijekom godina imale različite oblike.

To se konačno može dogoditi, jer THR danas izvještava da je Spielberg udružio snage s kreatorima “Stranger Things” Mattom i Rossom Dufferom kako bi roman prilagodio malom ekranu!

Duffer Bros. izvršit će produkciju zajedno sa Spielbergom.

Seriju će producirati Netflix, Amblin Television i Paramount Television Studios, a Curtis Gwinn (“Stranger Things”) će biti scenarist i showrunner.

U Talismanu, “Jack Sawyer, dvanaest godina, započinje fantastično putovanje, zastrašujuće traženje mističnog Talismana – jedino što može spasiti Jackovu majku na samrti. Ali da bi postigao svoj cilj, Jack se mora probiti ne samo preko širine Sjedinjenih Država već i kroz čudesan i prijeteći paralelni svijet teritorija.

Na teritorijama Jack pronalazi drugo carstvo, u kojem je zrak tako sladak i čist, da čovjek može mirisati rotkvicu koja se izvlači iz zemlje na kilometar – i život se može trenutno ugasiti u kontinuiranoj borbi između dobra i zla. Ovdje Jack otkriva “blizance”, odraze ljudi koje poznaje na zemlji – ponajviše kraljicu Lauru, blizanku Jackove vlastite majke. Dok se Jack “prevrće” između svjetova, krećući se prema zapadu prema iskupiteljskom Talismanu, niz susreta koji zaustavljaju srce izazivaju ga na svakom koraku.”

Similar Posts