Novi Invisible Man film u izradi

Novi Invisible Man film u izradi

Stižu nam informacije da je novi The Invisible Man film u izradi i to ne kao dio Dark Universea od Universala, nego od Blumhouse produkcije!

S obzirom na veliku uspjeh modernih horor filmova pod Blumhouse banerom, Universal Pictures se okreće njima kako bi probali oživjeti svoju klasičnu Universal Monsters franšizu. Velika kuća u horor žanru, Blumhouse je ostvario velike uspjehe kako kritičke tako i financijske sa svojim filmovima, koji uključuju filmove popu Halloween, The Purge, Split, Paranormal Activity i mnoge druge. Najbolje od svega, Blumhouse zna napraviti kvalitetne filmove radeći s vrlo malim budžetima. Upravo ta njihova kvaliteta je možda ono što je privuklo Universal Blumhouseu, dajući im zeleno svijetlo za reboot filma The Invisible Man. Prema novom izvještaju, ovo bi mogao biti prvi film iz franšize koja se sastoji od Universal Čudovišta, s nekim od najtalentiranijih redatelja današnjice koji donose vlastite jedinstvene vizije projektima.

Novi Invisible Man film u izradi

Već je potvrđen i redatelj ovog filma, a on je poznati horor filmaš Leigh Whannell. Poznat kao jedan od kreatora Saw i Insidious horor franšiza, Whannell je posebno oduševio kritičare prošlogodišnjim filmom Upgrade. Osim njega za sada još nema povezanih glumaca ili ostatka ekipe. I dok je glumac Johnny Depp prije bio povezan s ulogom u planiranom reboot filmu The Invisible Man, on navodno neće biti umješan u ovaj film. I dalje ostaje mogućnost da bude u nekom od drugih Blumhouse filmova smještenim u Universal Monsters franšizu. Ostali potencijalni filmovi koji bi se mogli praviti iz te franšize su Dracula, The Wolfman, The Creature from the Black Lagoon i The Bride of Frankenstein.

U 2017. godini Universal je pustio The Mummy film u kina, koji je bio zamišljen kao početak nove Dark Universe filmske franšize s njihovim klasičnim čudovištima. Redatelja Alex Kurtzmana i glavnog glumca Toma Cruisea, film je imao dosta velik budžet, ali nije zadovoljio na kino blagajnama. Kritike na film su bile gotovo u potpunosti negativne, a film trenutno ima 15% na Rotten Tomatoes. S gubitcima koji dosežu gotovo $100 milijuna, Universal je stopirao planove za daljnji razvoj Dark Universea, vračajući se na ponovno razmišljanje oko Universal Monsters budućnosti. Čini se kako su se sada odlučili za studio koji ima relativno male budžete, a za uzvrat pravi vrlo kvalitetne filmove.

Kao dio nove vizije, ovi nadolazeći filmovi iz Universal Monstersa ne moraju nužno dijeliti isti svemir. To će ostaviti mogućnost svakom filmašu da provede svoju viziju, bez prisile da prave poveznice s drugim filmovima. Također je bitno za naglasiti, iako je The Invisible Man prvi film koji je dobio zeleno svijetlo, ne mora značiti i da će biti prvi film iz tog svemira koji će doći na velike ekrane. Universal aktivno traži redatelje koji će predvoditi njihove ostale filmove, tako da možemo očekivati da će i drugi filmovi uskoro biti najavljeni.

Ovo je vrlo interesantan potez za Universal, ali jedan za koji se zaista nadam da će im uspjeti. Whannell je vrlo talentiran filmaš, a The Invisible Man je zaslužio novu verziju, možemo se samo nadati da će biti dobar spoj. Više informacija bi mogli dobiti u sljedećih nekoliko tjedana.

Druge je zanimalo i ovo...