Recenzija: Hold the Dark (2018)

Pogledali smo novi Netflixov avantura, drama, misterija film, s Alexander Skarsgård u glavnoj ulozi, Hold the Dark. Našu recenziju filma Hold the Dark pročitajte u članku.

Datum izlaska filma Hold the Dark:

28. rujan 2018

Žanr filma:

Avantura, drama, misterija

Redatelj:

Jeremy Saulnier

Scenarist:

Macon Blair, William Giraldi

Glumci:

Alexander Skarsgård, Riley Keough, James Badge Dale

Radnja ukratko:

Nakon smrti troje djece za koje se sumnja da su ih ubili vukovi, pisac Russell Core je angažiran od strane roditelja nestalog šestogodišnjeg dječaka kako bi pronašao njihovog sina u divljini Aljaske.

Hold the Dark je novi Netflix film poprilično čudan i brutalan, ali nažalost ne pretjerano kvalitetan. Započne nestankom troje djece, za koje se misli da su ih ubili vukovi, te majkom koja poziva pisca da joj pomogne u traženju njezinog sina u divljini Aljaske. Vrlo brzo brutalan i poprilično čudan. Rijetko što od tih čudnih, pa čak i poludjelih stvari i ljudi u filmu bude ikako objašnjeno, postoje neki pokušaji objašnjavanja, ali ništa suvislo i sa smislom. Možda i najgore od svega u filmu je jedan od glavnih likova, pisac Russell Core (Jeffrey Wright), koji se čini toliko nebitan u ovom filmu da je to teško za povjerovati. I dok je film koliko toliko podnošljiv, ponekad misteriozan i interesantan, kraj je njegov najgori dio i potpuno razočaranje.

Glumci također nisu ništa posebno odglumili. Nekako najviše vremena u filmu zapravo ima glavni negativac filma Vernon Slone (Alexander Skarsgård), koji je solidno odglumio pomračenje uma, ali cijeli film s više manje jednim izrazom na licu. Core (Jeffrey Wright), kao što sam već prije rekao je potpuno nevažan, njegov lik je možda još čudniji od Skarsgårdovog.

Iako mi se film nije pretjerano svidio, nije baš kategorija lošeg, ima ono nešto u filmu što vas drži prilijepljene za stolicu ili krevet, od početka do kraja, problem je što je podbacio u svim aspektima objašnjavanja, kao i nekog poštenog završetka. S jedne strane je možda i previše usporen, s druge strane sve je zbrzano i bez ikakve povezanosti s likovima. Kraj se čini kao da scenaristi više nisu znali gdje bi s tom pričom, pa su samo odlučili na brzinu sve to završiti.

Može se pogledati, ali sigurno nije nešto što će se pamtiti. Netflix još jednom pokazuje kako rade hrpe materijala, filmova i serija, samo kako bi što više popunili svoju platformu, bez previše razmišljanja oko kvalitete tih uradaka.

Trailer filma Hold the Dark

Similar Posts