Trailer: The End Of The F***ing World - Svijet filma

Recenzija: The End Of The F***ing World (2017-)

Pogledali smo novu Netflix crnu komedija, drama seriju The End Of The F***ing World!

Žanr serije:

Komedija, drama

Kreator:

Jonathan Entwistle

Glumci:

Jessica Barden, Alex Lawther, Steve Oram

TEOTFW (poznatiji kao The End Of The F***ing World) je crna komedija, drama serija. Pravljena je prema stripovima The End Of The Fucking World od Charles S. Forsman. Prva sezona serije ima osam epizoda i debitirala je 24. listopada 2017 godine u Britaniji. Internacionalno je postala dostupna 05. siječnja 2018 godine. Zvijezde serije su Jessica Barden (Alyssa), Alex Lawther (James) i Steve Oram (Phil).

James je 17 godina i poprilično je siguran da je psihopat. Alyssa, također 17, je cool i potištena djevojka. Par se sprijatelji i ona ga nagovori da krenu na putovanje u potrazi za njezinim pravim ocem.

Serija počinje vrlo dobro, čak odlično. Hrpa crne komedije, odbacivanje modernog društva na duhovit i pomalo poremećen način, te razne iznenađujuće, ponekad i poprilično slikovite scene, ali sve u duhu crne komedije. Bijeg od drugačijih roditelja i društva ne nešto što ponekada svi poželimo i sanjamo o tome, a mladi Alyssa i James su to i učinili. Jedina razlika je što su i oni ti koji su drugačiji od većine. James koji misli da je psihopat i Alyssa, problematična djevojka, većinu života zanemarivana, u potrazi za svojim ocem, ali i nekime tko će je razumjeti. Sve je to u početku jako dobro napravljeno, zanimljivo i duhovito.

Kažem početku, zato što se kasnije nažalost dosta razvodni. Iako je svaka epizoda kraće od 20 minuta, kasnije epizode postaju sve dosadnije i bez previše humora. Da i dalje ima tih posebnih i pomalo poremećenih situacija, ali ni izbliza kao u početku.

U tom djelu serija se pretvara u pravu dramu i počinju se spajati njihove životne, mladenačke odluke sa stvarnim životom, koji nije uvijek onakav kakvog svi mi, pa i oni, sanjaju.

Jessica Barden i Alex Lawther su odlično odglumili svoje uloge mladih i problematičnih tinejdžera.

Ono što bi još spomenuo je da je glazba u seriji odlična.

Kraj sezone je bez pravog završetka, tako da vrlo vjerojatno možemo očekivati drugu sezonu.

Similar Posts