Recenzija: Future Man (2017– )

Pogledali smo novu znanstveno-fantastičnu, komedija seriju Future Man.

Spasitelj Josh Futterman (Josh Hutcherson), domar po danu/’gamer’ po noći, regrutiran je od misterioznog posjetitelja da putuje kroz vrijeme, kako bi spasio čovječanstvo od izumiranja. 

Žanr serije:

Komedija, sci-fi

Kreator:

Kyle Hunter, Ariel Shaffir

Scenarist:

Kyle Hunter, Ariel Shaffir

Glumci:

Josh Hutcherson, Robert Craighead, Jason Scott Jenkins

Recenzija: Future Man (2017– )

Future Man je Američka znanstveno-fantastična, komedija serija koja je pravljena za Hulu. Zvijezde serije su Josh Hutcherson, Eliza Coupe, Derek Wilson, Ed Begley Jr. i Glenne Headly, a izvršni producenti su Seth Rogen i Evan Goldberg.

Radnja serije se vrti oko neuspješnog domara, Josh Futturman (Josh Hutcherson), koji po noći igra igrice. Uglavnom jednu igru, Biotic Wars. Kada ju napokon pređe, po njega dolaze dvoje ratnika Tiger (Eliza Coupe) i Wolf (Derek Wilson) jer misle da je on spasitelj svijeta.

Ono što se može odmah prepoznati iz radnje serije je poveznica s filmom The Last Starfighter. Takvih poveznica u seriji ima veliki broj. Često glavni lik pokušava pojasniti neke stvari, posjetiteljima iz budućnosti, referencama na poznate filmove i serije, pa tako se tu spominju ‘Back to the Future’, ‘Breaking Bad,’ ‘Terminator’ i mnogi drugi. I to ispadne dosta dobro jer je obično spomenuto u potpuno glupim situacijama.

Inače glavna priča serije uopće nije loša i način na koji konstantno ne uspijevaju promijeniti budućnost koju žele je sasvim solidno napravljen, ali pojedinačne epizode i priče u njima nisu baš dobre, zapravo uopće mi nisu bile dobre.

Serija je na prvom mjestu komedija, a ne znanstvena-fantastika, tako da od SFa ne treba previše očekivati. S druge strane, komedija ima. Ne previše, nije nešto gdje ćete se moći cijelo vrijem smijati i većinom je humor blag, ali kada opale dobru foru onda vas izuju iz cipela. 🙂 Tako da u ovih 13 epizoda, po pola sata, sam se  jedno 3, 4 puta od srca nasmijao.

Rekao bi da serija ima potencijal, definitivno ima, samo bi se morala po meni odlučiti, dali želi biti humoristična ili znanstveno-fantastična. Tu najviše mislim na to da jedno od tog dvoje se mora drastično pojačati. Ima previše nekih glupavih, potpuno ne realnih situacija i slično.

Bio sam između ocijene 6 ili 7 dam joj dam, ali ipak je ova serija jedno drugačije iskustvo i mene osobno zanima u kojem će smjeru nastaviti pa sam se odlučio ipak za 7.

Ako ste zainteresirani za neki komediju, poput filmova sa Seth Roganom, koji je i izvršni producent ove serije, a pogotovo nešto nalik filmu This Is the End, onda dajte i ovoj seriji priliku.

Trailer serije možete pogledati u nastavku.

Similar Posts