Recenzija: Murder Mystery (2019)

Recenzija: Murder Mystery (2019)

Pogledali smo Netflixovu komediju Murder Mystery sa Adam Sandlerom i Jennifer Aniston u glavnim ulogama. Našu recenziju pročitajte u članku.

Žanr: Akcija, komedija, krimi, misterija, romantika

Redatelj: Kyle Newacheck

Scenarist: James Vanderbilt

Glumačka postava: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Luke Evans, Gemma Arterton

Sinopsis: Njujorški policajac i njegova žena odlaze na putovanje kako bi oživjeli svoj brak, no završit će kao optuženi za ubojstvo milijardera.

Recenzija: Murder Mystery (2019)

Murder Mystery je još jedan u nizu klišeiziranih komedija koja nema čak niti ono nešto što ju izdvaja iz svog tog komedijskog žbunja. Čisto da znate, autor ove recenzije voli komedije, odrastao je na simpatičnim komedijama poput Proposal ili American Pie. No, Murder Mystery je uvreda komedijskom žanru koju treba sasjeći u korijenu.

U središtu radnje su Nick i Audrey, bračni par iz New Yorka koji ni nakon petnaest godina braka nije imao svoju priliku otići na medeni mjesec, a kako im se brak pretvorio u totalnu kolotečinu, odluče otići na putovanje kako bi pobjegli od svoje dosadne svakodnevnice. No ipak, bez obzira na ovu relativno solidnu podlogu za jednu komediju, film je dosadan ko hemeroid. Počevši od samog scenarija koji je takav da vam toplo preporučam da prije gledanja ovog filma popijete pozamašnu količinu kofeina ukoliko ne želite doći u napast da zijevate ili, još gore, zaspete za vrijeme filma.

Osim lošeg scenarija, predvidljive i klišeizirane radnje, autori ovog filma su napravili još jednu veliku grešku. Naime, glumačke performanse su strahovito loše, kao i prezentacija likova. Kemije između Adama i Jennifer apsolutno nema, a Adamov lik je, moram ovo reći, prikazan kao oni najgluplji policajci o kakvima smo se naslušali u današnjim vicevima. Jasno je da je ovo komedija, ali Nick je prikazan kao jedan iritantno iritantni lik čija iritantnost nije na kraju uopće opravdana. Jenniferin performans je isto tako loš, ali njezin lik barem nije toliko iritantno predstavljen. Osim toga, Adam puno više bode u oči sa tom svojom šlampavosti od Jennifer. Također, niti sporedni likovi nisu bili ništa bolji, svi su djelovali ukočeno te se moglo vidjeti da glumci ovdje uopće nisu ozbiljno shvaćali svoj posao.

Recenzija: Murder Mystery (2019)

Iako film može ponuditi nekoliko zgodnih lokacija, nekako je dizajn setova i sve to djelovalo nekako previše jeftino. Dobro, ovo možda nije neka enormno visoka produkcija, ali mora se priznati da kompletan ambijent filma pati zbog toga. Glazba nije niti vrijedna spomena je su puštene svega dvije-tri pjesme, iako je jedna poznata pjesma AC/DC-a puštena tijekom jedne jedine zanimljive scene u filmu. Kad sam već to spomenuo, jedina slamka za koju se ovaj film može držati je jedna uzbudljiva, ali ipak kratka scena sa jurnjavom u autu. Neću puno odati, ali nakon više od sat vremena skoro čiste agonije, to je na kraju ipak malo osvijetlalo obraz.

Dijalozi, kao i sam scenarij su vrlo otrcani. Humor je isto isforsiran. Od cijelog filma, možda je bila samo jedna scena na koju se može nasmijati, ali sve ostale tzv. humoristične scene su toliko loše da bi ste na licu mogli dobiti izraz gađenja, ili, u najboljem slučaju, samo malo zakuolutati očima. Dužina filma je korektna, klasičnih sat i pol i to je, ajde, dobra stvar jer bi dodatno produživanje i mrcvarenje fabule bio pothvat ravan filmskom samoubojstvu. Ovako su barem zadržali ono malo digniteta što ovaj film ima, iako se mora reći da ga i nema baš puno.

Jasna je činjanica da Netflix, uz nekoliko časnih izuzetaka (Roma, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, The Christmas Chronicles) nije baš proizvodio filmove koji su se mogli naveliko i naširoko hvaliti, ali nažalost, imamo dojam da je sa Murder Mystery još samo dodatno nazadovao. Metaforički rečeno, postoje čudno smiksani filmovi u koje su pozitivni dijelovi uspjeli spasiti, ali ovo djeluje kao čudno smiksani film kojem su i to malo pozitvnosti ostale u sjeni negativnosti. Kao da ste kajganu slučajno pošećerili umjesto posolili i kao rezultat toga dobili omlet koji možete samo baciti.

Similar Posts