Recenzija: The Defenders (2017– )

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist udružuju se u borbi protiv zločina u New York City.

Žanr filma:

Akcija, avantura, krimi, superhero

Kreator:

Douglas Petrie i Marco Ramirez

Glumci:

Finn Jones, Mike Colter, Charlie Cox, Krysten Ritter

 The Defenders (2017) on IMDb

The Defenders

Ono što je počelo prije dvije godine serijom Daredevil (2015), pa nastavilo Jessica Jones (2015), Daredevil sezonom 2 (2016), Luke Cage (2016) i na kraju Iron Fist (2017) sada je kulminiralo serijom The Defenders.

Od kada je Netflix počeo praviti franšizu, serijom Daredevil, stvorena su velika očekivanja od serije The Defenders, koja su poprilično splasnula nakon užasno loše prve sezone serije Iron Fist.

Nisam imao neka velika očekivanja i bojao sam se da bi serija mogla biti kvalitete Iron Fista, na svu sreću nije.

Daredevil (prva sezona) i Jessica Jones su bile najbolje od ove franšize, a najviše zbog odličnih negativaca, kao što su bili Kingpin i Kilgrave, koji osim što su bili odlični likovi, glumili su ih i odlični glumci. Nažalost sve ove ostale serije i sezone pate od problema vrlo prosječnih ili ispod prosječnih negativaca, da Punisher i Elektra su dobri, čak i odlični, ali ne čine se kao nešto protiv čega bi morala ići čak četiri Defendera. Mislim da je odabir organizacije “Hand”, za glavne protivnike, vrlo loš. Hrpe i hrpe nekakvih polu negativaca koji samo nasrću i padaju okolo kao muhe, do glavnih negativaca koji praktički ne mogu uputiti ni jedan pravi udarac našim herojima, a pogotovo ne svima četvero.

Uz par pomalo iritantnih likova, to je jedina prava negativnost ovih Defendera, ali nažalost to više nije moglo biti izbjegnuto, jer je išlo prema tome dvije godine. Da neki će reći ok to ni nisu Avengeri ne moraju spašavati svijet, nego dovoljno je jedan grad ili naselje, što stoji, ali bilo bi znatno bolje da je napravljeno protiv Kingpina, pa kombinirano s likovima poput Elektre, Punishera, Kilgravea i sličnih, koji možda nisu top razred negativaca, ali su super interesantni.

Ono što je dosta dobro napravljeno, pogotovo za seriju od 8 epizoda, je njihovo udruživanje. Kombinacija raznih likova, s raznim moćima i njihovo međusobno pomaganje uz još nekoliko “sidekickova” je sasvim solidno napravljeno. Uz to djelomično je ispravljena nepravda koja je napravljena serijom Iron Fist i time ga bila učinila najlošijim likom. Ovdje je znatno bolji, zanimljiviji, na trenutke zabavan, nešto što u Iron Fist seriji nije ni na trenutke bio. I dalje nije dovoljno, ali je početak.

Dobra serija, ali Daredevil (prva sezona) je i dalje najbolje što je ova franšiza do sada ponudila. Iako je bilo nekih promašaja do sada u franšizi, mislim da ima i dalje puno potencijala. Tako su potvrđeni Daredevil (sezona 3), Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist (sezona 2), te The Punisher (prva sezona). Ako budu uspješne, vjerujem da ćemo dobiti i drugu sezonu The Defenders. Osobno se u budućnosti nadam vidjeti puno više, fantastičnog Kingpina, koji se nadam da će biti neki organizator negativaca u drugoj sezoni (ako do toga dođe).

U nastavku pogledajte trailer

Similar Posts