Arrow službeno završio snimanje finalne sezone

Arrow službeno završio snimanje finalne sezone

Nakon osam godina i 170 snimljenih epizoda, ekipa serije Arrow odradila je svoj zadnji dan na setu.

U jesen 2012., sa prikazivanjem je krenula serija Arrow za koju je malo tko vjerovao da će uopće doći do druge sezone, do dogodilo se upravo obrnuto – serija se prikazivala čak osam (tehnički, sedam i pol) sezona, a iz nje se rodio i čitav superhero televizijski svemir kojeg poznajemo kao Arrowverse. Nakon prve dvije samostalne sezone, početkom treće sezone Arrowa je krenula i prva sezona druge Arrowverse serije The Flash, nakon čega su krenuli i crossoveri koji su se prikazivali kroz međusobno povezane epizode tih serija. Godinu dana kasnije se pridružila i Supergirl a odmah nakon nje i Legends of Tomorrow, skupina sporednih pozitivaca i bivših negativaca koje smo ranije već upoznali u Arrow i The Flash, a od ove jeseni im se pridružila i Batwoman.

Nakon što je pala zadnja klapa posljednje epizode ove popularne superhero serije, gotovo cijela ekipa je preko društvenih mreža objavila tribute postove zahvale kako prema kolegama, ali tako i prema fanovima. Posebno glumac Stephen Amell koji je zadnjih osam godina tumačio naslovnog lika Green Arrowa. Amell je rekao da mu je ovo bilo “najboljih osam godina života.” A još je u proljeće, kada je bilo i službeno da će ova osma sezona biti zadnja, rekao da se čini prikladnim da Green Arrow sada završi svoju priču, nakon sljedećeg i dosad najvećeg crossovera Crisis on Infinite Earths. Amell je odlučio sâm završiti sa ovom ulogom te se u budućnosti više posvetiti obitelji.

Arrow službeno završio snimanje finalne sezone

Arrow je trenutno na svojoj osmoj sezoni. Dosad je izašlo četiri od najavljenih deset epizoda i da vam pravo kažemo, sve se čini da bi ovo moglo biti veliko finale u vrlo velikom stilu. Arrow će naravno biti i dio nadolazećeg crossovera Crisis on Infinite Earths koji počinje 8. prosinca u seriji Supergirl, no s obzirom da će biti podijeljen u dva dijela, iako će naravno Green Arrow biti dio cijelog crossovera, Crisisova Arrow epizoda, koja će biti osma epizoda ove sezone, će izaći tek 14. siječnja. Nakon toga, deveta epizoda će poslužiti kao tzv. backdoor pilot za nadolazeći spin-off Green Arrow and the Canaries u kojem će se svojim ulogama vratiti Katherine McNamara kao Mia Smoak, kćer originalnog Green Arrowa koja će preuzeti luk i strijelu od svog oca, a društvo će joj praviti dobro nam poznate Katie Cassidy, koja je također dio Arrowa od početka, i Juliana Harkavy, koja je stalni dio serije već tri sezone, njih dvije u Arrowu glume dvije različite Black Canary.

Iako Arrow završava, Arrowverse (da, nastavit će se tako zvati) nastavlja dalje. Uz ostale četiri serije koje još ne pokazuju znakove umora (pogotovo The Flash, za kojeg producenti navodno planiraju najmanje osam sezona, znači još dvije nakon ove, a možda i više), u razvoju su i još dvije nove serije: ranije spomenuti spin-off Canaries, ali i spin-off serije SupergirlSuperman, u kojem će glavnu ulogu imati Tyler Hoechlin i Elizabeth Tulloch kao Clark Kent/Superman i Lois Lane, koje već poznajemo iz prošlogodišnjeg crossovera Elseworlds.

Veliko finale serije Arrow biti će 28. siječnja 2020. Čini se da je kraj jedne velike ere sve bliži.

Pogledajte objave ekipe nakon posljednjeg dana na setu:

Druge je zanimalo i ovo...