film-Accountant

Recenzija filma: The Accountant (2016)

Matematički genij otkriva greške u knjigama klijenta, Ministarstvo financija približava se njegovim aktivnostima, a broj ubijenih raste. 

Žanr filma:

Akcija, krimi, drama

Redatelj:

Gavin O’Connor

Scenarist:

Bill Dubuque

Glumci:

Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons

 Računovođa (2016) on IMDb

film-Accountant
The Accountant

The Accountant je film u kojem vidimo veliku razliku između ocjena gledatelja na IMDb-u i kritike koja ga je poprilično sasjekla.

Moram reći da sam u ovom slučaju na strani kritike jer je film poprilično loš.

Prvo par riječi o Ben Afflecku. Iskreno glumca ne mogu očima vidjeti, ali ne može se reći da nije dobar glumac i da nije glumio u nekim odličnim filmovima kao što su Good Will Hunting, Argo, Gone Girl i ostali, među kojima sigurno nisu Daredevil i Batman vs. Superman. Nisam siguran u ovom filmu dali mi je dobro odglumio ili ne. Potpuno je bezizražajan, bez ikakvih emocija i promjena, ali opet s druge strane upravo takav mu je i lik. Tako da na njega zapravo nemam previše zamjerki.

Glavni problem filma je njegova priča.

Film počne odlično i do nekih pola filma je poprilično zanimljiv. Čini se kao sasvim dobar triler, sa dijelovima zanimljivih misterija.

Nažalost od pola filma kao da je netko nožem presjekao i stavio neki potpuno drukčiji film. Kao što sam rekao nažalost i puno lošiji.

Drugi dio je jednostavno užasan. Od katastrofalnih objašnjenja (na razini Batman vs. Superman), do potpuno ne potrebne i pretjerane akcije u stilu filmova Steven Seagala.

Totalni promašaj Anna Kendrick u filmu. Ne nje kao glumice, nego uloge koju je igrala. Apsolutno ne služi ničemu u filmu.

Iskreno mi je žao što je tako film ispao jer je bio odličan u prvih sat vremena. Potpuna promjena rekao bi žanra filma, te loša objašnjenja u filmu su ga totalno srozala.

Preporučujem ovaj film ljudima koji vole akciju, s hajde nekim zapletom, koji isto baš nije dobar.

 

Filmski trailer: 

Similar Posts