Recenzija: The House with a Clock in Its Walls (2018)

Pogledali smo novi obiteljski fantazija film, s Cate Blanchett i Jack Black u glavnim ulogama, The House with a Clock in its Walls! Našu recenziju filma The House with a Clock in its Walls.

Žanr filma:

Komedija, obiteljski, fantazija

Redatelj:

Eli Roth

Scenarist:

John Bellairs, Eric Kripke

Glumci:

Cate Blanchett, Jack Black, Kyle MacLachlan

Radnja ukratko:

Mlado siroče po imenu Lewis Barnavelt pomaže svom ujaku čarobnjaku da pronađe sat s moćima uništenja svijeta.

Siroče poslano živjeti sa svojim Ujakom Johnathanom (Jack Black), Lewis (Owen Vaccaro) uskoro saznaje da je njegov ujak Vještac, a njegova susjeda Gđa. Zimmerman (Cate Blanchett) je vještica. Njih troje zajedno istražuju rezidenciju u kojoj žive – koja je nekoć pripadala snažnim i zlom Vješcu Issac Izard (Kyle MacLachlan), osobito misteriozno otkucavanje koje mogu čuti po noći, koje se naizgled čini da dolazi iz zidova kuće.

Ovo je trebao biti prvi obiteljski film redatelja Eli Rotha i dok za većinu djece vjerojatno je, roditelji teško da će naći nešto zanimljivo za sebe. Zamislite Harry Potter film, samo s manje likova, malom i kratkom radnjom, rijetko smiješnog, uglavnom ne interesantnih likova – osim mladog Lewisa koji je ok. Uglavnom jeftina i mala verzija Harry Pottera koja završi previše brzo i jednostavno.

Vizualno film izgleda dobro, CGI je odrađen sasvim solidno i tu nema nekih zamjerki, kuća izgleda ludo, pogotovo izvana. 

Film je definitivno dječji i vjerojatno će se većinu djece svidjeti, pogotovo dečkima koji bi se mogli smjestiti u ulogu mladog Lewisa. S druge strane, mlađoj djeci bi na par trenutaka mogao biti strašan, no većini bi se to vjerojatno samo svidjelo. 

Šteta što film nije ponudio više, fali u zadnje vrijeme dobrih obiteljskih filmova i nadao sam se da će ovaj ispuniti tu prazninu, no nažalost to se nije dogodilo. Teško da će ovaj film postati kultni i gledati se svakog Božića ili na Noć Vještica (pošto je više takvog ugođaja).

Similar Posts