Joker nastavak u izradi za Warner Bros.

Joaquin Phoenix komentira mogućnosti ‘Joker’ nastavka

Dok je Phoenix ironično prišao Jokeru kao jedinstvenoj obvezi, umjesto da sudjeluje u ugovoru o više filmova, sada se sve više i više čini da bi on mogao biti spreman za barem jedan nastavak. U razgovoru za The LA Times, Phoenix je objasnio da ono što ga je privuklo ovom filmu je njegova samoinicijativna priroda:

“Mislim da je strah bio da ćete ostati zarobljeni raditi nešto ponavljajuće za što vas nije briga, što vas ne motivira ili ne uzbuđuje. Dio cijele privlačnosti za mene [od Jokera] je to što nije bilo velikih očekivanje. Ja nisam potpisao ugovor da napravim [više filmova]. To je bilo to…”

Joker je bio toliki rizik za Warner Bros. da su podijelili produkcijske troškove... a sada moraju podijeliti i zaradu

Phoenix je odbacio misao da se obavezao na nastavak samo zato što je prvi Joker film dobro prošao, ali to ne znači da ga ne zanima ideja o tome. U stvari, rano na početku snimanja filma o Jokeru, Phoenix je zapravo bio taj koji je prišao redatelju Toddu Phillipsu kako bi usmjerio ideju da radi još jedan film:

“Puno prije izlaska ili prije ideje da će biti uspješan, mi smo razgovarali o nastavcima. U drugom ili trećem tjednu snimanja, ja sam rekao kao, ‘Todd, možeš li ti početi raditi na nastavku? Tu je previše toga za istražiti.’ Bilo je nekako u šali – ali ne baš.”

Joker i dalje ima šansu zaraditi $1 milijardu na kino blagajnama diljem svijeta, jer je ovog vikenda prešao $900 milijuna. Dok se zasigurno nije očekivalo da će doći do ovolike zarade, sada je jasno da film nije izazvao velike kontroverze o kojima se toliko pričalo, nego pozitivne konverzacije i hvalu zbog koje su ljudi hrlili u kina. DC Films i WB zasigurno razmatraju mogućnost nastavka Joker filma s obzirom na to da je film prešao sva očekivanja po zaradi, a aktivan interes Joaquina Phoenixa je nešto što bi zasigurno moglo pogurati Joker drugi dio prema naprijed.

Druge je zanimalo i ovo...