10 Najboljih filmova Chris Pratt

Chris Pratt filmovi – Top 10 najboljih

Christopher Michael Pratt (rođen 21. lipnja 1979.) američki je glumac. On se kao glumac proslavio ulogom Andyja Dwyera u NBC sitcomu Parks and Recreation (2009–2015). Za ulogu u toj serije je pokupio razne nagrade. Nakon toga je glumio u velikom broju hollywoodskih filmova, a sada je vjerojatno najpoznatiji kao dio Marvelovog Guardians of the Galaxy tima u ulozi Star-Lorda.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova u kojima glumi Chris Pratt.

Chris Pratt filmovi – 10 najboljih

10. Delivery Man (2013)

Delivery Man (2013)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Ken Scott
Glumci: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders

Radnja ukratko: Vince Vaughn u urnebesnoj ulozi čovjeka koji saznaje da je otac – 533 djece! David Wozniak život baš ne uzima ozbiljno, kao ni posao. A onda saznaje da je njegova donacija sperme klinici za plodnost davne 1994. greškom rezultirala s ukupno 533 djece. Većina njih prijeti tužbom klinici tražeći identitet svog biološkog oca. Hoće li David istupiti? Pogled na živote tih mladih ljudi mogao bi mu otvoriti oči za sve ono što bi zapravo trebao napraviti u svom.

9. Wanted (2008)

Wanted (2008)

Žanr: Akcija, krimi, fantazija
Redatelj: Timur Bekmambetov
Glumci: Angelina Jolie, James McAvoy, Morgan Freeman

Radnja ukratko: Wesley Gibson Wes ima 25 godina i osjeća se kao najjadnije stvorenje na planeti. Šef ga ubija u pojam, djevojke ga ignoriraju, i svi su sigurni da iz njega nikad neće biti ništa. Ali onda je upoznao djevojku imenom Fox. Nakon što mu ubijaju oca, Fox ga regrutira u tajno bratstvo. Wes se sprema za osvetu i u bratstvu uči osloboditi svoje moći. Uz genijalne učitelje Wes ubrzo dobiva snagu o kakvoj je oduvijek sanjao, ali shvaća da pripadnici bratstva nisu onakvi kakvima se čine. Na kraju samo on može kontrolirati svoju sudbinu.

8. Her (2013)

Her (2013)

Žanr: Drama, romantika, sci-fi
Redatelj: Spike Jonze
Glumci: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Radnjom smješten u bliskoj budućnosti u Los Angelesu, film prati Theodorea Twomblyja (Joaquin Phoenix), kompleksnog duhovnog čovjeka koji za život zarađuje pišući dirljiva, osobna pisma za druge ljude koji mu taj posao plaćaju. Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigrira novi napredni operativni sistem – koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija. Nakon što ga pokrene upozna „Samanthu“ (Scarlett Johansson), bistar ženski glas koji je ujedno pronicljiv, osjećajan i iznenađujuće humorističan. Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu.

7. Moneyball (2011)

Moneyball (2011)

Žanr: Biografija, drama, sport
Redatelj: Bennett Miller
Glume: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill

Radnja ukratko: Glavni lik priče je Billy Beane, generalni menadžer bejzbolskog kluba Oakland Athletics koji će isti pokušati obnoviti na potpuno novi, moderniziraniji način.

6. Zero Dark Thirty (2012)

Zero Dark Thirty (2012)

Žanr: Drama, triler
Redatelj: Kathryn Bigelow
Glumci: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt

Radnja ukratko: Kronika deset godina dugog lova na zloglasnog Osamu Bin Ladena.

5. The Magnificent Seven (2016)

The Magnificent Seven (2016)

Žanr: Akcija, avantura, western
Redatelj: Antoine Fuqua
Glumci: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke

Radnja ukratko: Gradić Rose Creek nalazi se pod smrtonosnom kontrolom industrijalista Bartholomewa Boguea (Peter Sarsgaard) pa očajni građani zatraže pomoć sedmorice odmetnika, lovaca na glave, kockara i unajmljenih revolveraša – Sama Chisolma (Denzel Washington), Josha Farradaya (Chris Pratt), Goodnighta Robicheauxa (Ethan Hawke), Jacka Hornea (Vincent DOnofrio), Billyja Rocksa (Byung-Hun Lee), Vasqueza (Manuel Garcia-Rulfo) i Reda Harvesta (Martin Sensmeier). Dok pripremaju grad na krvavi obračun za koji znaju da će kad-tad uslijediti, sedmorica plaćenika na kraju se neće boriti isključivo za novac već i za nešto puno vrijednije.

4. Passengers (2016)

Žanr: Drama, romantika, sci-fi
Redatelj: Morten Tyldum
Glumci: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen

Radnja ukratko: Tijekom rutinskog putovanja kroz svemir koje ih vodi prema novom domu, dvoje putnika bude se devedeset godina prerano, nakon što se brod pokvari. Uskoro se Jim (Chris Pratt) i Aurora (Jennifer Lawrence) suoče s činjenicom da će ostatak života provesti na brodu gdje će uživati u svim blagodatima koje su ikada mogli zamisliti, a nedugo potom pojavljuju se i uzajamne simpatije… Sve dok ne otkriju da se brod nalazi u smrtonosnoj opasnosti. Uz živote pet tisuća putnika za koje odgovaraju, Jim i Aurora morat će raditi zajedno kako bi ih sve spasili.

3. Jurassic World (2015)

Jurassic World (2015)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: Colin Trevorrow
Glumci: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins

Radnja ukratko: Novi tematski park izgrađen je na izvornom mjestu Jurskog parka. Sve ide dobro dok najnovija atrakcija parka – genetski modificiran dinosaur divljih sposobnosti – ne pobjegne i krene u ubilački pohod.

2. The Lego Movie (2014)

The Lego Movie (2014)

Žanr: Animacija, akcija, avantura
Redatelj: Phil Lord, Christopher Miller
Glasovi: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks

Radnja ukratko: Animirana priča prati Emmeta, običnu LEGO minifiguricu, kojeg omaškom identificiraju kao najčudesniju osobu i ključ za spas svijeta. Unovačen je u družinu stranaca na misiji koja treba zaustaviti zlog tiranina.

1. Marvelov Filmski Svemir

Chris Pratt filmovi - Top 10 najboljih

Chris Pratt je svoju najznačajniju ulogu odigrao 2014. godine u Marvelovom filmu Guardians of the Galaxy kao Peter Quill/Star-Lord. Nakon toga je glumio u još tri MCU filma, a to su Guardians of the Galaxy Vol. 2, Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame. Očekujemo njegov povratak i u Guardians of the Galaxy Vol. 3 filmu.

Similar Posts