5 Najboljih filmova Angelina Jolie

5 Najboljih filmova Angelina Jolie

Donosimo vam 5 najboljih filmova Američke glumice, redateljice i producentice Angeline Jolie. Napišite nam u komentarima koji su vama najbolji filmovi Angeline Jolie.

Angelina Jolie, rođena Angelina Jolie Voight (Los Angeles, Kalifornija, 4. lipnja 1975.), američka filmska glumica. Dobitnica je tri Zlatna globusa i Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Godine 2006. izabrana je za “najzgodnije slavno tijelo” u izboru E! Television i najljepšu ženu u izboru časopisa “People”. Redovito je visoko rangirana na takvim izborima.

5. The Bone Collector (1999)

The Bone Collector (1999)

Žanr: Krimi, drama, misterija

Redatelj: Phillip Noyce

Glumci: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah

Radnja ukratko: Bivši detektiv za ubojstva, sada paraplegičar, i njegova partnerica pokušavaju otkriti serijskog ubojicu koji terorizira New York City.

4. Girl, Interrupted (1999)

Girl, Interrupted (1999)

Žanr: Biografija, drama

Redatelj: James Mangold

Glumci: Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall

Radnja ukratko: Temeljena na spisateljici Susanna Kaysen o 18-mjesečnom boravku u mentalnoj bolnici 1960-ih.

3. Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda (2008)

Žanr: Animacija, akcija, avantura

Redatelj: Mark Osborne, John Stevenson

Glumci: Jack Black, Ian McShane, Angelina Jolie

Radnja ukratko: The Dragon Warrior se mora sukobiti s brutalnim Tai Lung dok sudbina Kine visi u ravnoteži: međutim, plašt Dragon Warriora je navodno pogrešno dodijeljen pretiloj pandi koja nije stručnjak borilačkih vještina.

2. Maleficent (2014) i Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Maleficent (2014)

Žanr: Akcija, avantura, obiteljski

Redatelj: Robert Stromberg

Glumci: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley

Radnja ukratko: Film Gospodarica zla je neispričana priča o glavnoj negativki iz Disneyevog crtića Trnoružica iz 1959. godine. Lijepa i dobra mlada žena živi idiličnim životom u šumskom kraljevstvu sve dok jednog dana ne bude izvršen vojni napad koji prijeti skladu u zemlji. Zlurada se diže kako bi zaštitila zemlju, ali u konačnici pati od nemilosrdne izdaje koja ju učini zlom i željnom osvete. Zlurada otpočinje epsku bitku protiv nasljednika kralja osvajačkog kraljevstva te baca kletvu na njegovo novorođenče Auroru. Kako dijete raste, Zlurada shvaća kako Aurora drži ključ mira u kraljevstvu.

1. Changeling (2008)

Changeling (2008)

Žanr: Biografija, krimi, drama

Redatelj: Clint Eastwood

Glumci: AAngelina Jolie, Colm Feore, Amy Ryan

Radnja ukratko: Los Angeles,1928. Samohrana majka nakon što se vratila kući s posla shvaća da joj je devetogodišnji sin nestao. Odma zove policiju da pokrenu potragu za njim. Nakon pet mjeseci policija nalazi klinca koji odgovara opisu i koji kaže da je njen sin. Policija ubrzo spaja majku i sina ali tu se pojavljuje problem jer majka tvrdi da to nije njen sin.

Similar Posts