Alien: Covenant bi napokon odgovorio na misteriju iza originalnih Xenomorph jaja

Alien: Covenant bi napokon odgovorio na misteriju iza originalnih Xenomorph jaja

Alien prequel filmovi su otvorili više pitanja nego što su dali odgovora, ali redatelj Ridley Scott je sada potvrdio da je njegov nastavak na Alien: Covenant trebao otkriti misteriju iza Xenomorph jaja.

Rad na Alien: Awakening (nastavku Prometheusa i Aliens: Covenant) je zaustavljen kada je Disney kupio Fox, a s obzirom na reakcije gledatelja na prethodni film, vrlo je vjerojatno da će franšiza ponovno krenuti ispočetka. Međutim, već smo prije saznali da su u tom trećem prequel filmu Engineers trebali loviti Davida kao osvetu što im je pobio članove njihove rase.

Iako se možda pitate kako bi se to moglo povezati s Alien filmom, redatelj Sir Ridley Scott je sada pojasnio kako je film napokon trebao spojiti taj jaz između prequela i njegovog originalnog SF klasika, objašnjavajući misteriju iza tih Xenomorph jaja u tom postupku.

“I dalje mislim da je ostalo još puno milja u Alienu, ali mislim da ćete sada morati re-evoluirati,” filmaš je pojasnio. “Ono što sam oduvijek mislio prilikom izrade prvog [bilo] je zašto bi se stvorilo takvo biće i zašto bi putovalo u onome što sam oduvijek smatrao nekim tipom ratne letjelice, koja je prenosila teret tih jaja.”

“Koja je bila svrha vozila i koja je bila svrha tih jaja? To su pitanja koja treba postaviti – tko, zašto i koja je svrha je sljedeća ideja, mislim,” zaključio je Scott.

Drugim riječima, nakon što se udubio u pretjerano isprepleteno stvaranje tih jaja, Alien: Awakening bi napokon otkrio zašto su na brodu otkrivenom u Alienu. Scottovo istraživanje ovog svijeta nije ono što je itko očekivao, i iako on jasno vjeruje da se franšiza mora razvijati, većina obožavatelja bi samo željela da se vrati u korijene horora.

Osobno sam Prometheusom bio oduševljen i film mi je uz bok originalnom Alien filmu i vjerojatno najboljem Aliens, međutim, Covenant je totalni promašaj i daleko najgori film ove franšize. Koliko god bi volio saznati što će ponuditi kao odgovore na pitanja i kako bi spojio ovaj treći prequel film s prvim Alienom, nisam siguran da želim znati.

Hoće li Scott ikada dobiti prilike da ispriča svoju priču do kraja ostaje vidjeti…

Similar Posts