Alien prequel filmovi su otvorili više pitanja nego što su dali odgovora, ali redatelj Ridley Scott je sada potvrdio da je njegov nastavak na Alien: Covenant trebao otkriti misteriju iza Xenomorph jaja.

Rad na Alien: Awakening (nastavku Prometheusa i Aliens: Covenant) je zaustavljen kada je Disney kupio Fox, a s obzirom na reakcije gledatelja na prethodni film, vrlo je vjerojatno da će franšiza ponovno krenuti ispočetka. Međutim, već smo prije saznali da su u tom trećem prequel filmu Engineers trebali loviti Davida kao osvetu što im je pobio članove njihove rase.

Iako se možda pitate kako bi se to moglo povezati s Alien filmom, redatelj Sir Ridley Scott je sada pojasnio kako je film napokon trebao spojiti taj jaz između prequela i njegovog originalnog SF klasika, objašnjavajući misteriju iza tih Xenomorph jaja u tom postupku.

“I dalje mislim da je ostalo još puno milja u Alienu, ali mislim da ćete sada morati re-evoluirati,” filmaš je pojasnio. “Ono što sam oduvijek mislio prilikom izrade prvog [bilo] je zašto bi se stvorilo takvo biće i zašto bi putovalo u onome što sam oduvijek smatrao nekim tipom ratne letjelice, koja je prenosila teret tih jaja.”

“Koja je bila svrha vozila i koja je bila svrha tih jaja? To su pitanja koja treba postaviti – tko, zašto i koja je svrha je sljedeća ideja, mislim,” zaključio je Scott.

Drugim riječima, nakon što se udubio u pretjerano isprepleteno stvaranje tih jaja, Alien: Awakening bi napokon otkrio zašto su na brodu otkrivenom u Alienu. Scottovo istraživanje ovog svijeta nije ono što je itko očekivao, i iako on jasno vjeruje da se franšiza mora razvijati, većina obožavatelja bi samo željela da se vrati u korijene horora.

Osobno sam Prometheusom bio oduševljen i film mi je uz bok originalnom Alien filmu i vjerojatno najboljem Aliens, međutim, Covenant je totalni promašaj i daleko najgori film ove franšize. Koliko god bi volio saznati što će ponuditi kao odgovore na pitanja i kako bi spojio ovaj treći prequel film s prvim Alienom, nisam siguran da želim znati.

Hoće li Scott ikada dobiti prilike da ispriča svoju priču do kraja ostaje vidjeti…