Recenzija: Legion (sezona 1) (2017– )

Recenzija: Legion (sezona 1) (2017– )

David Haller je problematičan mladić koji je dijagnosticiran kao šizofreničar, ali nakon čudnog susreta, on otkriva posebne moći, koje će zauvijek promijeniti njegov život. 

Žanr serije:

Akcija, drama, sci-fi, superhero

Kreator serije:

Noah Hawley

Glumci:

Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza

 Legion (2017) on IMDb

legion
Legion

Legion je Američka kablovska televizijska serija, od izdavačke kuće FX, te kreatora serije Noah Hawley (Fargo, Bones), a pravljena je prema Marvelovim stripovima. Smještena je u X-Men svemir, prva televizijska serija u tom svemiru, te prati David Hallera / Legion.

Prva sezona serije sastoji se od 8 epizoda, te je seriju jako pohvalila kritika, te većina gledatelja, zbog njenih vizualnih efekata, te odmicanja od klasičnih superheroja. Druga sezona je već naručena i sastojat će se od 10 epizoda.

Jako sam čekao ovu seriju, jer je prva iz X-Men svemira, koji jako volim. I s druge strane volim superhero filmove i serije, pa sam s nestrpljenjem očekivao početak ove.

Nažalost za razliku od većine ljudi, ja sam ostao poprilično razočaran.

Kao što sam rekao ja sam veliki ljubitelj superhero filmova i serija, tako da ne vidim zašto bi išta htio mijenjati. Cijeli koncept ove serije, kao drugačije i delirične serije, gdje cijelo vrijeme gledanja imaš osjećaj kao da si drogiran ili nešto slično, mi se uopće ne sviđa.
Smeta me i to što je serija pravljena u X-Men svijetu, ali od X-Mena ni X. Čak i njegovo “podrijetlo”, odnosno njegov biološki otac (Profesor X), nije spomenut, već su samo na trenutak zagolicali maštu.
Granice između stvarnosti i tog nekog svijeta u njegovom mozgu su vrlo tanke i zbog toga često bude teško za pratiti i meni poprilično ne zanimljivo za pratiti upravo zbog toga.

Puno previše pričanja, baš o ničemu, između hrpe ne zanimljivih likova, o totalno bezveznim temama, gotovo potpuno lišeno humora. Pokušaji humora kroz neka kreveljenja, pogotovo Lenny Busker (Aubrey Plaza), koja vjerujem da je većini gledatelja odlična, meni je upravo ona najgori dio serije.

Da nije baš sve tako loše evo i par dobrih stvari u seriji. Prvo iz X-Men svemira je, što je uvijek plus jer ako i dalje bude uspješna, vjerojatno će raditi i druge serija, a možda ih i spajati. Druga vrlo dobra stvar je to što je serija dosta mračnija, čak na trenutke i malo “spooky” i uspije nekada i uplašiti na iznenađenje. Uz to glazba je dosta dobra.

Kao ljubitelj superhero žanra, seriju ću nastaviti gledati iako mi se prva sezona nikako nije svidjela, pa se iskreno nadam da će druga biti meni bolja.

Similar Posts