Recenzija: The Great Wall (2016)

Recenzija: The Great Wall (2016)

Europski plaćenici u potrazi za “crnim prahom” postanu umiješani u obranu Kineskog zida od hordi čudovišta.

Žanr filma:

Akcija, avantura, fantazija

Redatelj:

Yimou Zhang

Scenarist:

Carlo Bernard, Doug Miro

Glumci:

Matt Damon, Tian Jing, Willem Dafoe

 Kineski zid (2016) on IMDb

Recenzija: The Great Wall (2016)
The Great Wall

The Great Wall je Kinesko, Američki film, redatelja Zhang Yimou, te glavnih glumaca Matt Damon (The Bourne Identity, Saving Private Ryan, Good Will Hunting), Jing Tian (Kong: Skull Island), Pedro Pascal (Narcos, The Adjustment Bureau), Willem Dafoe (Spider-Man, Platoon, Finding Nemo) i Andy Lau (House of Flying Daggers).
Film je imao budžet od $150 milijuna, a zaradio je samo $330.6 milijuna i smatra se jednim od filmova koji su najviše izgubili u prošloj godini (računa se da je izgubio negdje oko $75 milijuna).

Filmu nisu uspjeli pomoći ni velika imena poput Matt Damon, Pedro Pascal i Willem Dafoe, te vrlo jaka promocija. Film je ubila i kritika isto kao i gledatelji.

Ovog puta se moram složiti s kritikom i reći kako je ovaj film poprilično loš. Teško je za povjerovati da me se Matt Damon upustio u snimanje ovakvog filma.

Priča filma je vjerojatno i njegov najgori dio. Izgleda kao nešto već sto puta viđeno i smišljeno uz jutarnju kavu. Čudovišta hoće pojesti cijeli svijet, a na putu im stoji Kineski zid. Uz to slučajno se tu nađe Matt Damon, bez kojeg spas ne bi bio moguć. I to je to od priče i filma. Stane u dvije rečenice.

Uz vrlo lošu priču, ne vjerojatna je ta isforsiranost filma. Čudovišta su gotovo ne zaustavljiva, dok ne dođe spasitelj i svako čudovište ubije jednom strijelom (inače po 10 ih je prije zabijeno u njih, a ovi ni da trepnu). Lete na špagama, držeći se jednom rukom, u drugoj drži koplje, a na leđima nosi ženu. Izgleda kao neki akcijski filmovi iz 70 ili 80 tih godina.

Jedino dobro u filmu su izgled i specijalni efekti, te odlično smišljene naprave. Zaista od scena, boja, efekata sve je odlično napravljeno, te su ta oružja vrhunski smišljena. Bitke kada ne bi bile tako pretjerane izgledale bi odlično.

Zaista šteta uložiti toliko novaca u film, napraviti mu odličan izgled i onda totalno razočarati pričom i likovima zastarjelim 30tak godina.

Similar Posts