Lord of the Rings i Hobbit filmovi biti će konvertirani u 4K Ultra HD rezoluciju za novo BluRay izdanje

Lord of the Rings i Hobbit filmovi biti će konvertirani u 4K Ultra HD rezoluciju za novo BluRay izdanje

Ljubitelji “Gospodara prstenova” i “Hobita” moći će istražiti Middle-Earth kao nikada prije.

Legendarni fantastični filmovi redatelja Petera Jacksona sada dobivaju 4K ultra visoku rezoluciju na novom Blu-ray izdanju.

Najavljen od zvijezde “Gospodara prstenova” Seana Astina, poznatog i kao Samwisea Gamgeeja, ovi jako poznati, ali sada još poboljšaniji filmovi bit će dostupni 1. prosinca.

“Imao sam privilegiju glumiti Samwisea Gamgeeja u trilogiji ‘Gospodar prstenova’, a danas sam uzbuđen što najavljujem da će Warner Bros. objaviti trilogiju” Hobbit” i trilogiju “Gospodar prstenova” na 4K UHD prvi put 1. prosinca ”, rekao je u video snimci u srijedu. “Sad, jer je u 4K UHD, znate da će to biti najnevjerojatnije moguće iskustvo gledanja kod kuće.”

Astin se također dotaknuo svog vremena radeći na filmovima zajedno s kolegama Elijahom Woodom, Viggom Mortensenom, Seanom Beanom, Dominicom Monaghanom i Ianom McKellenom.

“Peter Jackson sam je nadzirao remasteriranje. I mogu reći da je suradnja s Peterom bila avantura života. A prijateljstva koja sam stekao trajat će zauvijek. Uživajte!” Dodao je Astin.

Filmovi “Gospodar prstenova” neki su od najuspješnijih i najpopularnijih filmova visoke fantazije svih vremena. Trilogija je jedna od najfinijih franšiza u kinu ikad, s gotovo 3 milijarde dolara zarađenih na svjetskim blagajnama. Filmovi su zaradili 17 nagrada Oskar od 30 nominacija. Amazon je kupio prava za adaptaciju franšize “Gospodar prstenova” u TV seriju za 250 milijuna dolara, čineći je jednom od najskupljih serija ikad. Proizvodnja serije zaustavljena je zbog pandemije koronavirusa, ali očekuje se da će je objaviti 2021. godine.

Druge je zanimalo i ovo...