Jurassic World: Dominion - izašao prvi poster sa novim datumom izlaska

Jurassic World: Dominion – izašao prvi poster sa novim datumom izlaska

Dinosauri će ponovno vladati velikim ekranom tek 2022. godine.

“Jurassic World: Dominion” sada će debitirati 10. lipnja 2022. – godinu dana kasnije nego što je prvotno planirano. Universal Pictures, studio koji stoji iza znanstveno-fantastične avanturističke franšize, u početku je film planirao za ljeto 2021. godine.

Dok je na Twitteru najavljivao promjenu datuma izlaska, redatelj Colin Trevorrow predstavio je i prvi najavni poster za film, s poznatim logotipom franšize “Jurassic” uokvirenim jantarom, uzvratni film hitu “Jurassic Park” iz 1993. godine.

“Posljednja tri mjeseca radio sam s izvanrednom glumačkom ekipom i ekipom na filmu koji jedva čekamo podijeliti sa svijetom”, rekao je Trevorrow. “Iako ćemo morati pričekati još malo, sve će to vrijediti. Budimo zdravi i brinimo jedni o drugima do tada.”

Jurassic World: Dominion - izašao prvi poster sa novim datumom izlaska

“Jurassic World: Dominion”, koji je u ožujku zaustavio snimanje zbog pandemije, bio je jedan od prvih glavnih filmova koji je nastavio s produkcijom. Studio je poduzeo intenzivne mjere kako bi spriječio širenje koronavirusa, uključujući česta testiranja, mjerenje temperature i izolaciju glumačke i ključne ekipe u odmaralištu. Očekuje se kako će se troškovi ovih protokola kretati u rasponu od 5 milijuna dolara, kažu upućeni. “Jurassic World: Dominion” još nije dovršio snimanje.

“Jurassic World: Dominion”, šesti film u 27-godišnjoj franšizi, ponovno glume Chris Pratt i Bryce Dallas Howard. Njima se pridružuje zvijezdana skupina u kojoj su Laura Dern, Sam Neill i Jeff Goldblum. Trevorrow se vraća režiji nakon što je prethodno vodio “Jurassic World” iz 2015. godine. Također je napisao scenarij za nastavak “Fallen Kingdom” iz 2018. godine.

Serija “Jurassic” smatra se krunom dragulja franšize za Universal. Ukupno je pet filmova generiralo više od 5 milijardi dolara na globalnoj blagajni. “Jurassic World”, koji je desetljećima kasnije oživio priču o “Jurskom parku”, postigao je ogroman komercijalni uspjeh, zaradivši 1,6 milijardi dolara širom svijeta. Nastavak “Jurassic World: Fallen Kingdom” također se pridružio klubu vrijednom milijarde dolara, a prodaja ulaznica premašila je 1,3 milijarde dolara.

Universal je zauzet izmjenama kalendara nakon pandemije, nedavno odgađajući nastavak filma “Brzi i žestoki 9” od 2. travnja 2021. do 28. svibnja 2021. Brojni filmovi najavili su odgode tijekom posljednjih nekoliko dana, uključujući “No Time to Die”, “The Batman” i “Matrix 4”.

Similar Posts