Film "Zelena knjiga: Vodič za život" veliki je pobjednik Zlatnih globusa!

Film “Zelena knjiga: Vodič za život” veliki je pobjednik Zlatnih globusa!

FILM „ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT“

VELIKI JE POBJEDNIK ZLATNIH GLOBUSA!

 

Remek-djelo Petera Farrellyja s

Viggom Mortensenom i Mahershalom Alijem

u kina stiže 14. veljače!

Širokoj publici scenarist i redatelj Peter Farrelly vjerojatno je najpoznatiji po megauspješnim komedijama iz 90-ih – „Glup i gluplji“ i „Svi su ludi za Mary“. Osim što su postali hitovi na kinoblagajnama, ti filmovi postali su i sastavni dio pop kulture, uvijek rado gledani i citirani među milijunima obožavatelja diljem svijeta. Ove se godine Farrelly vraća s nečim potpuno drugačijim: filmom ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT koji je noćas po našem vremenu osvojio čak tri nagrade Zlatni globus uključujući i onu za najbolji film godine! Komedija ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT u domaća kina stiže 14. veljače, a mi vam ovom prilikom predstavljamo kino najavu za ovo remek-djelo sedme umjetnosti!

Kada 1962. godine Tony Lip, izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja, svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Film "Zelena knjiga: Vodič za život" veliki je pobjednik Zlatnih globusa!

U filmu ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT glavne su uloge ostvarili Viggo Mortensen i Mahershala Ali. Upravo je potonji osvojio Zlatni globus za ulogu Afroameričkog pijanista, a uz nju i onu za najbolji film, Peter Farrelly, Nick Vallelonga i Brian Hayes Currie proglašeni su najboljim scenaristima. Prije nekoliko tjedana Mortensen i Ali su dobili nominacije i Udruženja glumaca Amerike u kategorijama glavne odnosno sporedne muške uloge čime su praktički potvrdili i nominacije za Oscara koje se objavljuju 22. siječnja.

Film ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT jedan je od najhvaljenijih filmova godine, ujedno i pobjednik filmskog festivala u Torontu. Pobjeda na tom festivalu nije nimalo beznačajna, jer su u posljednjih nekoliko godina osvajači nagrade publike upravo na tom festivalu redovno bili nominirani i za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma godine.

Ostale dobitnike Golden Globes 2019. filmskih nagrada pogledajte ovdje.

Komedija ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT

u domaća kina stiže nam 14. veljače!

Trailer filma Zelena Knjiga: Vodič za Život (Green Book)

Similar Posts