Recenzija: Baby Driver (2017)

Recenzija: Baby Driver (2017)

Nakon što je prisiljen da radi za kriminalnog šefa, mladi vozač za bijeg nađe se u pljački, osuđenoj na propast. 

Žanr filma:

Akcija, krimi, mjuzikl

Redatelj:

Edgar Wright

Scenarist:

Edgar Wright

Glumci:

Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm

 Baby Driver (2017) on IMDb

Recenzija: Baby Driver (2017)
Baby Driver

Baby Driver je kriminalistički akcijski film, redatelja Edgar Wright. Zvijezde filma su Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Eiza González, Jon Hamm, Jamie Foxx i Jon Bernthal. Radnja prati Baby, mladog vozača za bijeg i velikog zaljubljenika u glazbu koji mora raditi za kralja podzemlja.

Redatelj i većina kritike su digle ovaj film u nebesa, pričama kako je film uspio diči potjere automobilima na jedan novi nivo, te odličnom glazbom koja ga prati. Slažem se s polovicom njihove izjave, da je glazba u filmu odlična. Sve ostalo u filmu je ili već viđeno smeće ili još gore od toga.

Prvo ja nisam ljubitelj akcije, tako da netko tko je, ovaj film će mu sigurno biti dobar, mada mislim da i za ljubitelje akcija ima boljih filmova. Kao i obično ta nepotrebna, pretjerana napucavanja, pucaju automatskim puškama jedni po drugima, nikome ništa, a sigurno ne glavnom glumcu Baby (Ansel Elgort) ili njegovoj ljubavi Lily James (Debora). Onda te auto potjere nisu ništa posebno, a kao i obično potpuno su nerealne. U hrpi takvih pretjeranih akcijskih filmova ima boljih ili jednakih takvih auto potjera ili utrka. Preko Fast&Furious serijala, The Italian Job, Ronin i puno drugih prosječnih kao i u ovom filmu. Tako da ja ovdje ne vidim što je redatelju, a i dobrom djelu kritike (film je odlično prihvaćen od strane kritike, a i gledatelja), tako revolucionarno.

Uz to ne dajte se zavarati glumcima poput Kevin Spacey, Jon Bernthal i Jamie Foxx, jer su oni potpuno sporedni likovi, pogotovo Jon Bernthal.

Ono što je definitivno odlično, ali i to je sada postala ‘normala’, pogotovo u akcijskim filmovima, je prisutnost glazbe. Ovdje je ta glazba većim djelom filma odlično izabrana i ukomponirana u film i scene koje ju prate. Zaista jedino dobro meni u ovom filmu je bilo uživanje u glazbi i cijelo vrijeme gledanja sam samo razmišljao koja će iduća pjesma biti.

Ako ste ljubitelj akcija ovaj film će vam vrlo vjerojatno biti jako dobar, obzirom da ja nisam, kao što i moja ocjena kaže, meni nije bio dobar.

 

U nastavku pogledajte trailer filma

Similar Posts