Netflix kupio prava na Old Man's War knjige!

Netflix kupio prava na Old Man’s War knjige!

Netflix je otkupio prava na znanstveno-fantastične knjige Old Man’s War, od John Scalzi, prema kojima planira praviti filmove!

Serijal knjiga Old Man’s War i njihov svemir, od pisca John Scalzi, su bili tema za pregovore raznih studija i mreža tijekom godina, ali ni jedan od tih pregovora ih još nije doveo na ekrane. Sada je Netflix otkupio prava i pravi film prema prvoj War knjizi.

Netflix kupio prava na Old Man's War knjige!

Scalzi novela, prva u seriji od 6, do sada, je izašla 2005 godine, s tim da ju je autor pustio online prije toga. Prati avanture vojnika John Perry koji, nakon što mu žena umre kada je imao 75 godina, pristane potpisati za Colonial Defence Forces. U zamjenu za njegove usluge i zato što se nikada neće vratiti na Zemlju, njegova svijest je prebačena u zdravo, nadograđeno novo tijelo i poslan je u borbu s raznim izvanzemaljskim vojskama, uhvaćenim u teritorijalnoj borbi za slobodne planete u galaksiji.

Knjiga je često uspoređivana s djelima Robert Heinlein (Scalzi je pričao o divljenju autorovim djelima) i Joe Haldeman (The Forever War), a ponudila je zanimljive koncepte, kao i likove.

Prije toga knjige su bile razvijane od Wolfgang Petersen kao film za Paramount, nakon toga US SyFy je htio knjigu pretvoriti u TV seriju. Sada je na redu Netflix. Scalzi je objavio ove vijesti na jedinstveni način, putem svog osobnog bloga. Autor ima drugih projekata u izradi, uključujući adaptaciju njegove Star Trekom inspirirane knjige, Redshirts.

Similar Posts