Recenzija: McMafia (2018-) - Svijet filma

Recenzija: McMafia (2018-)

Pročitajte našu recenziju za novu Britansku krimi, drama, triler seriju, ‘McMafia’, a u članku možete pogledati i trailer serije. 

Žanr serije:

Krimi, drama, triler

Kreator:

Hossein Amini, James Watkins

Glumci:

James Norton, Juliet Rylance, David Strathairn

Radnja ukratko:

Alex Godman, sin Ruskih mafijaških prebjega, odrastao u Engleskoj, pokušava proživjeti život bježeći od sjenki prošlosti, gradeći svoj legitimni posao i život s djevojkom Rebecca. Ali kad ubojstvo otkrije prošlost njegove obitelji, Alex je uvučen u kriminalni, podzemni svijet gdje se mora suočiti sa svojim vrijednostima kako bi zaštitio one koje voli.

Recenzija: McMafia (2018-)

McMafia je BBC krimi, drama, triler serija od osam epizoda (u prvoj sezoni), kreatora Hossein Amini i James Watkins, a redatelj je James Watkins. Pravljena je prema knjizi ‘McMafia: A Journey Through the Global Criminal Underworld’ (2008) od novinara Misha Glenny. Zvijezde serije su James Norton, Juliet Rylance i David Strathairn.

Vrlo interesantna serija, s dobro pričom, pričom koja je na trenutke malo usporenija, ali samo kako bi što bolje izgradila nadolazeće situaciji i glavne protagoniste. Kada sam je počeo gledati, jednostavno nisam mogao prestati. Ono što mi se također sviđa, serija nema previše nasilja i akcije, već je više bazirana na razvoj priče.

E sada, McMafia ipak nije bez svojih problema. Prvo glumci, upitne su kvalitete. Još uvijek se ne mogu odlučiti jeli mi glavni glumac, James Norton (lik Alex Godman), dobro odglumio ili loše, ima neke dosta čudne izraze lica, tako da još uvijek nisam siguran smije li se ili je ozbiljan u raznim trenucima. S druge strane, lik i glumac Dimitri Godman (Aleksey Serebryakov), koji glumi oca glavnog lika Alexa, mi je i loše odglumio, ali i uloga koja mu je dodijeljena je poprilično loša i pomalo iritantna. Cijelo vrijeme gledanja sam se nadao da će ga ‘ukloniti’ iz serije. Ostali su također nekako podijeljeni, dok je jedan dio dobar, drugi dio nije.

Neki dijelovi u seriji mi nemaju baš previše smisla ponekada, pa tako glavnog lika, Alex Godman, vole praktičke svi, od ljudi koje po prvi puta upoznaje, pa čak do njegovih najljućih neprijatelja. To se dakako pokaže kobnima za neke.

Inače serije se snimala u Hrvatskoj, a možemo vidjeti Zagreb, koji u seriji postaje Prag, a ponekada i glavni grad Rusije, Moskva. Nacionalna i sveučilišna knjižnica pretvara se u zgradu Lubjanke, nekadašnjeg sjedišta KGB-a i današnje Ruske tajne službe FSB, Istarska obala postaje Azurna, Paški pejsaž dublira Sinaj, a Opatija postaje turističko središte Eilat. Ipak, iako se priče odvijaju na raznim lokacijama, ni jedna od priča se ne odvija u Hrvatskoj. Inače u seriji se pojavljuju i Nina Violić, Igor Pokrajac, Goran Navojec (doslovno na sekundu), a vjerojatno i drugi koje nisam primijetio.

Iako su seriju uspoređivali čak i sa serijom Sopranos, ona to ipak nije, ali razvija se u nešto vrlo dobro i jako se radujem drugoj sezoni. Ako volite takve kriminalističke serije, svakako bi trebali pogledati ovu.

U nastavku pogledajte trailer serije.

Similar Posts