Amazonova Lord of the Rings serija završila snimanje prve sezone!

Amazonova Lord of the Rings serija završila snimanje prve sezone!

Amazonova visokobudžetna TV serija Lord of the Rings očito je završila snimanje na Novom Zelandu. Prema objavi redatelja JA Bayone na Instagramu od 22. prosinca, snimio je “posljednju fotografiju na Novom Zelandu … i jedva čekam da se vratim.” Redatelj je neprestano odlazio na društvene mreže kako bi pružio ažuriranja o tome kako je proizvodnja napredovala s različitim prekretnicama.

Iako je Novi Zeland gotovo jedino mjesto na ovom planetu na koje COVID-19 u velikoj mjeri nije utjecao, ipak je uzrokovalo nekoliko kašnjenja u produkciji. Zemlja je imala izuzetno stroga pravila o tome tko može u nju ući, a u srpnju je vlada odobrila “izuzeća od granica” za određene međunarodne filmske i TV produkcije. Krajem 2019. godine emisija je navodno dovršila snimanje prve dvije epizode. S obzirom da je i prije emitiranja najavljeno da će serija dobiti dvije sezone, velika je vjerojatnost da će se Bayona vratiti na Novi Zeland prije nego kasnije.

Što se tiče samog sadržaja serija, ona će biti smještena u drugo doba, a to je 3441-godišnje razdoblje koje je pokrivalo glavne događaje poput kovanja Prstenova moći, uključujući Jedan prsten; rat Saurona, početak Ringwraithsa i kad je Numenor otok utonuo u ocean. Također, tijekom Drugog doba razvijen je vilinski grad Rivendell i velika bitka u kojoj su se ljudi, vilenjaci i patuljci po prvi puta zajedno borili protiv Saurona.

Govoreći o drevnoj povijesti, teško je povjerovati da je prošlo gotovo 20 godina otkako su redatelj Peter Jackson i njegov tim na veliko platno donijeli Tolkeinovu fantastičnu epiku – zadatak za koji se prije smatralo da ga nije moguće snimiti. Nije određen čvrst datum izlaska za Bayoninu verziju, ali evo nadamo se da nećemo morati čekati još 20 godina.

Similar Posts