Recenzija: Tau (2018)

Pogledali smo novi Netflixov znanstveno-fantastični triler film, ‘Tau’. Našu recenziju filma ‘Tau’ pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Sci-fi, triler

Redatelj:

Federico D’Alessandro

Scenarist:

Noga Landau

Glumci:

Maika Monroe, Ed Skrein, Gary Oldman

Radnje ukratko:

Priča priču o ženi koju drže zarobljenom u pametnoj kući budućnosti, koja se nada pobjeći tako što će ‘ući’ u računalni program koji kontrolira kuću. Napredna inteligencija koja kontrolira kuću se zove Tau, koju je razvio njezini jezivi zarobljivač, Alex, kojeg glumi Ed Skrein.

Kao što već svi znamo, Netflix svake godine izbaci hrpu novih serija i filmova, pa tako ove godine imaju u planu izbaciti 80 filmova! Ta čudesna brojka su samo filmovi, gdje je još hrpa novih serija. Ovo vam pišem kako bi vam prikazao koliko je ta hyper-produkcija kod njih zaživjela i kako samim time kvaliteta filmova mora opadati.

Upravo to je slučaj s filmom Tau. Radi se o filmu koji se gotovo cijeli odvija u jednoj do dvije prostorije, s više manje dvoje glumaca i jednom umjetnom inteligencijom.

Priča je upravo kao i ostatak film, vrlo plitka, besmislena i potpuno ne zanimljiva. Likove nisu uspjeli razviti, tako da se ne možemo ni poistovjetiti s njima i jedino dobro kod filma je što je kratak, pa ga ne moramo dugo gledati. Ono na što su ciljali je po meni jedna emotivna veza između glavne glumice i A.I. zvane ‘Tau’. Problem je što je naravno i to užasno loše napravljeno. Niti smo se povezali s glavnom glumicom, a niti s tim naprednim ‘satom’ na zidu.

Ono što me iznenadilo, a to se može odmah na početku filma uočiti, je vrlo loša i niska produkcija. Pa tako eksplozije, kao i ostali vizualni efekti u filmu su poprilično loši i izgledaju kao nešto C produkcije, a ne moderan Netflix original film.

Žalosno je što od jedno 10, 15 zadnjih Netflix filmova što sam recenzirao, ne znam jesu li jedan do dva valjala. Sva sreća, serijama nisu spustili kvalitetu, barem ne toliko.

Ako nemate što raditi, pogledajte ga, kratak je pa vam neće oduzeti puno vremena, inače u potragu za nečim drugim.

Similar Posts