Recenzija: Midnight Sun (2018) - Svijet filma

Recenzija: Midnight Sun (2018)

Pogledali smo romantičnu dramu, Midnight Sun. Zvijezde filma su Bella Thorne i Patrick Schwarzenegger! Našu recenziju filma Midnight Sun pročitajte u članku. 

Datum izlaska filma:

23. ožujak 2018.

Žanr filma:

Drama, romantika

Redatelj:

Scott Speer

Scenarist:

Kenji Bando, Eric Kirsten

Glumci:

Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle

Radnja ukratko:

Midnight Sun je fokusiran na Katie, skrivenu od djetinjstva i zatvorenu u kući tijekom dana zbog rijetke bolesti od koje i samo mala izloženost svjetlosti je smrtonosna. Sudbina se umiješa i ona upoznaje Charlie, te oni zajedno odlaze na ljetno putovanje.

Recenzija: Midnight Sun (2018) - Svijet filma

Midnight Sun je Američki romantični, drama film, redatelja Scott Speer i scenarista Eric Kirsten, pravljen prema Japanskom filmu iz 2006 istog imena. Zvijezde filma su Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger i Rob Riggle.

Kada sam započeo gledanje ovog filma, činio mi se kao još jedna od sladunjavih romantičnih drama filmova. Kako je film odmicao, to sam sve više i više shvatio da sam gadno pogriješio. Ne gledam često romantične filmove, ne zato što možda i ne bi, nego jednostavno ih nema, a pogotovo nema kvalitetnih. Godišnje ako izađu dva do tri kvalitetna filma, to je čudo.

Viđao sam već da se ovaj film dosta ljudi ne sviđa, a tako je i meni krenulo. Počeo sam ga gledati iz položaja njih dvoje, dvoje mladih i ludo zaljubljenih tinejdžera, što iako mi je privlačno, u smisli mladosti i nekih zabava, niti sam se mogao više poistovjetiti s njima, niti me je to pretjerano zanimalo. Ali onda sam se nekako odlučio staviti u poziciji oca, te mi je od tada film postao odličan.

Ne mislim samo kao oca koji gleda svoje bolesno dijete, nego općenito samohranog oca koji proživljava život sa svojom kćerkom jedinicom, punom života unatoč teškoj bolesti, koja se po prvi puta zaljubljuje, uči za fakultete, te razmišlja o svojoj, nažalost vrlo nesigurnoj budućnosti.

Osim što mi se jako svidjelo kako se film razvijao, glumci su mi bili odlični. Može biti najbolja priča na svijetu, najbolji redatelji, snimanje, ma sve, ako u romantičnom filmu nema neke poveznice između glavnih glumaca i likova koje glume. Možda i najjača strana ovog filma mi je upravo to. Teško bi se bilo odlučiti tko mi je bio simpatičniji, Bella Thorne ili Patrick Schwarzenegger. Osim njih, koji su ipak centar filma, pridružili su im se fantastični Rob Riggle, u ulozi Bellinog oca, te njezina najbolja prijateljica Morgan, koju glumi Quinn Shephard.

Ako ste ljubitelji romantičnih drama nemojte propustiti ovaj film. Samo pripremite maramice, jer trebat će vam.

Ako tražite još odličnih filmova, posjetite ovaj članka – Najbolji filmovi 2018

Similar Posts